ESO – Acaba?

Malumunuz birkaç senedir Eskişehir sanayi ile ilgili daha fazla konuşmaya başladı

16 Şubat 2022 08:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Malumunuz birkaç senedir Eskişehir sanayi ile ilgili daha fazla konuşmaya başladı.
 
Gerek ESO gerek ise EOSB’de yaşanan gelişmeler daha merak edilir, daha sorgulanır ve günlük yorumlarda eskisinden fazla yer bulur oldu.
 
Çünkü hem ESO Başkanı Kesikbaş hem de EOSB Başkanı Küpeli görev dönemlerinde hayata geçirdikleri projelerle Eskişehir’in dikkatini çekecek bir ivme yakaladı ve şehir ile sanayi entegrasyonunda ciddi mesafe kat ettiler.
 
İşin bu kısmını zaten hemen herkes bildiği için çok uzatmıyorum. Ben son günlerde birkaç kişiden duyduğum ve normalde ihtimal vermezken acaba diye düşünmeye başladığım bir sanayi konusunu sizlere aktaracağım.
 
Malumunuz geçtiğimiz günlerde EOSB olağan genel kurulunu yaptı ve Nadir Küpeli tek aday olarak girdiği seçimde yönetim kurulunda ufak değişikler yaparak güven tazeledi.
Küpeli’nin seçime tek aday ve liste ile gitmesi yani karşısına bir rakip çıkmaması sürpriz olmadı. Zira seçimden bir süre önce Küpeli ile ESO Başkanı Kesikbaş’ın kamuoyuna birlikte verdikleri fotoğraf ve Kesikbaş’ın EOSB seçimlerinde Küpeli’yi destekliyoruz açıklaması bu soru işaretini ortadan kaldırdı.
 
Çünkü olası bir rekabet halinde Küpeli’nin karşısına Kesikbaş veya ekibinden birisinin aday olarak çıkabileceği düşünülüyordu. Söz konusu açıklama ile bu ihtimal ortadan kalktı.
 
Bende dahil kamuoyu bu fotoğraf ve açıklamanın ikinci boyutunu ise ESO’ya uyarlayarak yorumladı ve düşündük ki “ESO seçimlerinde de Küpeli ve ekibi Kesikbaş’ı destekleyecek” 
 
Yani her iki başkanda “biz birbirimizle rekabet etme işini erteleyelim ve bir dönem daha mevcut koltuklarımızı koruyarak icraata devam edelim” kararı aldı diye düşündük.
 
Ancak son günlerde sanayi çevresinde bu düşünceye gölge düşürecek sohbetlere denk gelmeye başladım.
Yaz aylarında yapılacak ESO seçimlerinde Celalettin Kesikbaş’ın tek liste ile rakipsiz olarak seçime girmeyeceği ve karşısında iddialı bir aday olabileceğini söyleyenler oldu.
 
Dahası bu ismin EOSB Başkanı Küpeli’nin desteklediği ve ona yakın isimlerden birisi olabileceği bile iddia edildi.
 
Kesikbaş’ın Küpeli’ye destek konusunda yaptığı açıklamanın bir pazarlık sonucu olmadığını yani Küpeli’nin bu konuda Kesikbaş’a destek olacağım diye bir söz vermediği ve kamuoyunun bu konuda yanılabileceğini söyleyenlere de rastladım.
 
Açıkçası ihtimal vermeyen ben bile acaba diye düşünmeye başladım. Fotoğrafı yanlış okumuş, peşin hüküm vermiş olabilir miyiz diye çelişkiye düştüm.
 
Sonuçta iş dünyası biraz daha mekanik bir yapıya sahiptir. Bunu bildiğimiz halde sürece duygu gözüyle bakıyor ve olması gerekenle olanı birbirine karıştırıyor olabiliriz.
 
O yüzden ESO seçimlerinin Kesikbaş’ın tek liste ile gireceği bir seçim olacağı konusunda ki kati düşünceme bir şerh koyuyorum.
Ancak EOSB Başkanı Küpeli bir açıklama yapar “ben ve ekibim ESO seçiminde Celalettin Bey’i destekliyoruz” derse durum değişir. O zaman bu söylentiler taca çıkmış olur.
 
*** *** ****
 
Teşekkürler Meltem Karakaş Kaya
 
 
Sevgili Meltem hem ES Group bünyesinde hem de Eskişehir’de takdir ettiğim meslektaşlarımdan. Önceki gün de Eskişehir’in alışık olmadığı bir olayın kamuoyu duyurulması ve aydınlatılmasında önemli bir ol oynadı.
 
Malumunuz Eskişehir’i tarif ederken ya da Eskişehir’li kimliği ile gurur duyarken sık sık vurguladığımız bir detay vardır.
 
Ağız birliği yapmış gibi hepimiz “Eskişehir kadınların gece yarısı bile güvenle, rahat rahat dışarı çıkabildiği ve rahatsız edilmediği bir şehirdir” deriz.
 
Önceki akşam bu tarife tezat bir durum vuku buldu şehrimizde. Üniversite gençliğinin yoğun yaşadığı Aytaç caddesinde bir kadın evine doğru giderken peşine bir erkek takılıyor. Kadını bir süre takip eden şahıs daha sonra onu saçından sürükleyerek kaçırmaya çalışıyor. Allahtan o esnada yoldan birileri geçiyor ve kadın şans eseri kurtuluyor, şüpheli ise korkarak kaçıyor.
 
Bu mağduriyeti yaşayan kadın ve arkadaşları kendi imkanları ile şüphelinin bölgedeki güvenlik kameralarına giren bazı görüntülerini buluyor ve sosyal medyada bu elim olayı paylaşarak failin yakalanması için destek istiyor.
 
Sevgili Meltem’de gazetecilik refleksi ile bu paylaşımı yapan kadınlarla iletişime geçerek olayı detayları ile ilgili makamlara ve kamuoyuna duyuruyor.
 
Sağolsun Eskişehir emniyeti de hemen harekete geçiyor ve daha gün ağarmadan şüpheliyi tespit ediyor ve T.Ö. olduğu tespit edilen şahsı yakalayarak gözaltına alıyor.
 
Ben bu konuda hem Meltem’in gece gece bunu dert edinip gösterdiği çabaya hem de şehrimizin en öncelikli sıfatlarından birine yani kadınlar için güvenli şehir algısına zeval gelmeden gerçekleştirdiği operasyon adına Eskişehir emniyetine teşekkür ediyorum.
 
Umarım bu ve benzeri olaylarla bir daha karşılaşmaz ve şehrimizin bu güvenli alanını kaybetmeyiz.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ergün 16 Şubat 2022 14:00

Eskişehir imiz fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimiz sayesinde güvenli, Allahım onları hep korusun.

4 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi