ESOGÜ bu hatadan dönmeli…

30 Kasım 2016 09:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kış şartları kendini hissettirmeye başladı. Yakın bir zamanda soğuktan nereye kaçacağımızı bilemeyeceğiz günler ve şehri beyaza bürüyecek yağışlara tanık olacağız. Koşullar her zamankinden daha ağır, daha zor, daha mücadele isteyen bir hale bürünecek.
Bu tür günlerde evsiz, erzaksız, yakıtsız insanları da, ağzı olup dili olmayan sokaktaki canları da düşünür bazılarımız. Yürekler sızlar, gönüller üşür ve karınca kararınca bir şey yapmak isteyenler sayesinde o canların ancak bir kısmı baharı görebilir, yaza kavuşabilir.
Biz hassasiyetlerin artması, farkındalık yaratmak adına onca çaba içindeyken, Eskişehir nispeten diğer illere göre daha duyarlı derken 2 gündür ESOGÜ gibi bir bilim yuvasından yansıyan haberler, bir üniversite kampüsünde yapılmaya başlanan bazı uygulamalar gerçekten hayret ve keder verici.
 ESOGÜ Fakülte Sekreterliği imzasıyla asılan yazıda, "Öğrencilerin dikkatine. Üniversitemiz 14.11.2016 tarihli yazısı ile kampüs içinde hayvan beslenmesi yasaklanmıştır. Öğrencilerin hayvanlara yiyecek vermemeleri önemle rica olunur" denilmekte.
Biz bu durumun ne derece vahim ve kaygı verici olduğunu düşünürken üstüne daha da üzücü, daha da derinden sarsan bir başka gelişmeyi öğreniyoruz. Bu da “elektromanyetik bir ses cihazı ile kampüs içindeki hayvanları rahatsız ederek, ses dalgaları vesilesi ile orada olmalarını engellemek, kaçırmak”  iddiası…
Yani benim penceremden bakınca son derece skandal, son derece yakışıksız bir dizi uygulama devreye sokulmuş.
Orada gelip geçtikçe gördüğümüz, başını okşadığımız, rektörlük binası önünde bile kimseye zararı olmadan sessizce yatıp uyuyan ve öğrencilerin her birine isim taktığı onlarca can var. Ve yıllardır bu kadar mutluyken? Ne oldu, nasıl olur diyor içimizdeki ses!
Bu aynı zamanda 9 yıldır Odunpazarı Belediyesi, Hayvanları Koruma Derneği ve ESOGÜ arasında imzalanarak uygulanan bir protokolünde bitmesi demek. Yani ESOGÜ sınırları içinde yaşayan sahipsiz hayvanların beslenmesi, aşılanması ve kontrol altına alınması konusunda üç kurum işbirliği içinde olmayacak. Olamayacaklar.
Şimdi başta sosyal medya olmak üzere çok yerde tepki var. Böylesi bir uygulamanın böylesi zor ve çetin şartlarda başlatılıyor olmasından tutunda, neden bu protokol’ün bozulduğuna kadar cevaplanmayı hak eden ciddi soru işaretleri var…
Ben ise bu işin, bu yanlışın düzeltileceği ve ESOGÜ’ de böylesi bir işe Rektör Hasan Gönen’in izin vermeyeceği kanaatindeyim. Yani içimdeki ses vicdanını iyi bildiğim Hasan Hoca’nın böyle düşüneceğini söylüyor. Umarım yanılmam.
Yoksa vicdanlar çok yaralı, çok ezik, çok biçare kalacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğukan Yılmaz 12 Aralık 2016 04:42

Eskişehir'in Türkiye'nin büyük illerini örnek almasını hiç bir zaman istemedim. Eskişehir daha fazla gelişmiş, daha fazla ilerlemiş büyük bir il olmalı. Diğer büyük illerde yapılan en büyük hatalardan bir kaçı hayvanlara karşı saygısız ve sevgisiz olmak, onlarla ilgilenmemek ve vahşileşmesini sağlamak. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bunları örnek almamalı. Diğer üniversitelere hayvanseverliğiyle örnek olmalı. Yapılan bu uygulama yakışmadı...

0 0 Cevap Yaz
SEMRA ONAL 30 Kasım 2016 13:14

TEŞEKKÜRLER SONER YÜKSEL SEMRA ONAL ESKİŞEHİR KELEBEK DERNEĞİ BŞK.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi