Evet çıkarsa…

Cihan Yıldırım yazdı

1 Şubat 2017 10:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Herkes referandumun sonucu merak ediyor.
Evet mi?
Hayır mı?
Erdoğan bir kez daha sandıktan çıkabilecek mi?
Yoksa 1 Kasım’da olduğu gibi seçmenden ‘uyarı’ mı alacak?
Sonuç ne olursa olsun ülkemiz 17 Aralık sonrası içine itildiği türbülanstan kolay kolay çıkamayacak gibi görünüyor.
Evet çıkarsa tüm gücün tek elde toplanması ilgili sıkıntılar, akabinde de Erdoğan sonrasında o gücü ele geçirecek kişinin kim olacağı konusunda ‘gerginlik’ yaşanacak.
Hayır çıkarsa da ‘erken seçim’ mırıltıları eşliğinde onca sıkıntının ortasında bir de seçimle vakit kaybedeceğiz. Belki hükümet bunalımı, koalisyon sıkıntılarıyla uğraşacağız.
Tam bir ‘değneğin iki ucu’ durumu söz konusu…
Sandıktan ‘evet’ çıkarsa Eskişehir’i doğrudan ilgilendiren bir sonucu da olabilir. Yılmaz Büyükerşen ismi bir kez daha gündeme gelecek gibi duruyor.
Büyükerşen ismi ilk kez 2007’deki seçimde Cumhurbaşkanlığı için geçmişti. Emek Mahallesi’ndeki bir etkinlikte konuyla ilgili ısrarlı sorularımı ‘Ehh be birader sende çalı dibi dövüyorsun” diyerek geçiştirmişti.
Büyükerşen, 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise adaylığın kıyısından dönmüştü. Hatta ‘genel inanışa göre’ Büyükerşen adaydı. Kesin ve resmi olarak adaydı! İsmi tam ilan edilecekken ne olduysa oldu ve ‘devreye’ giren sihirli bir el Büyükerşen yerine Ekmeleddin Bey’in aday gösterilmesini sağladı.
Bu sır ya yıllar sonra açığa çıkacak ya da birileriyle mezara kadar gidecek.
Şimdilik Büyükerşen-İhsanoğlu değişikliğinin üzerindeki esrar perdesinin aralanmadığını yineleyip konuyu kapatalım. Son olarak da hemen herkesin üzerinde hemfikir olduğu “Büyükerşen aday olsaydı seçim en azından ikinci tura kalırdı” tespitini yapalım.
Evet çıkarsa Büyükerşen ismi yeniden gündemde olacak. İsmi bir kez daha ‘devletin zirvesi’ için geçecek.
Hem de ne zirve…
Öyle sembolik falan da değil. Tüm güce hükmedecek bir zirveden söz ediyoruz. Tam burada ÇGD Eskişehir Şubesi’nin düzenlediği Uğur Mumcu Anma Gecesi ve Ödül Töreni’ne katılan Gazeteci Yalçın Bayer’in, Büyükerşen için “beklentilerin aksine Büyükşehir’e talip olamayacağı söyleniyor” cümlesini de hatırlayalım.
Büyükerşen, Büyükşehir’e talip olamayacak!
Olmayacak değil olamayacak…
Bu cümle ve sonrasında yapılan sohbetler Büyükerşen’in ‘başkan adaylığı’ için adının geçtiğini gösteriyor.
Bir süre önce ES TV’de konuk ettiğimiz Büyükerşen’e referandum için ‘hayır’ çağrısı yapmıştı. Hoca’ya “Bu ‘hayır’ çağrınızı yüksek sesle dillendirmeyin! Gün gelir aday gösterilirseniz zor durumda kalırsınız” diye takılmıştım.
Sonuç olarak seçmen ‘evet’ derse Büyükerşen’in adı üçüncü kez Cumhurbaşkanlığı için gündeme gelecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hasan 2 Şubat 2017 12:42

komik

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi