FİZİKSEL YORGUNLUK BLİRTİLERİ

Spor camiasında, Eskişehirspor ile Kasımpaşa dostluğunu bilmeyen yoktur. Dost iki kulübün puan mücadelesinden, kardeş payı çıkmış oldu.

2 Mart 2014 19:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
 Spor camiasında, Eskişehirspor ile Kasımpaşa dostluğunu bilmeyen yoktur. Dost iki kulübün puan mücadelesinden, kardeş payı çıkmış oldu.
 Her ne kadar da, tribünlerde kardeşlik ve dostluk ön planda olsa da, saha içindeki puansal mücadele de bir o kadar sert ve çetin geçti. Öyle ki, hakem tarafından verilen ve de verilmeyen kartlık pozisyonlar tartışıl bir hal aldı.
 Puanların paylaşılması, ne Eskişehirspor’a, ne de kasımpaşaya çok fayda sağladığı kanısında değilim. Neticesinde ilk beşi hedefleyen iki takım için de, kazanılması son derece önem arz eden bir durum vardı ortada.
  Türkiye Futbol Federasyonunun, vermiş olduğu seyircisiz maç oynama cezasından dolayı çocuk ve kadınların izlediği bu önemli karşılaşmada, futbol adına pozitif bir mücadelenin olmadığını söylemek yanlış bir cümle olmaz diye düşünüyorum. Özellikle hücumsal düşüncede olması gereken her iki takımında oyuna bir zenginlik katamamaları, kaybetmekten korkmak dürtüsünün bir sonucu olduğu kanısındayım.
 İki takımında oyunsal anlamda, birbirine benzer birçok yönü olduğunu gördüm. Her iki takım adına, Orta sahanın sağında ve solunda görev alan Eskişehirspor’dan, Erkan zengin ve Kamara, Kasımpaşa’dan ise Babel ve Adem Büyük’ün savunma yönleri kötü hücum yönleri ise iyi olduğunu biliyoruz. Orta sahalarının kalabalık tutulması ve savunma arkalarına atılan uzun toplarla sonuca gitme isteği iki takımında en önemli stratejisi gibi görüldü.
     Ancak, maçın belki de en önemli pozisyonu Eskişehirspor adına Bienvenu’nun 35 dakikada neredeyse yarım metreden, Kasımpaşa kalecisi İssakson’dan dönen topu kale yerine dışarı atmasıydı. Zaten futbolu heyecanlı ve cazip kılan en önemli etkilerin biride, inanılması güç pozisyonların 90 dakikalık periyotta yaşanması değil mi !
    Haftalardır, Eskişehirspor adına gördüğüm en büyük handikabın, oyuna sonradan dâhil olanların pozitif anlamda hiçbir katkılarının olmaması, puanların kaybolmasına da bir zemin oluşturduğu belirtmek isterim.
   Üst üste maç oynamanın vermiş olduğu fiziksel yorgunluğun belirtilerini hala üzerlerinden atamayan Eskişehirsporlu futbolcuların özellikle ikinci ve üçüncü hamleleri yaparken birçok hata yaptıklarını söylemek mümkün.
     Karşılaşmaya damgasını vuran en büyük özellik ve de güzellik, her pozisyon da ve her atakta, takım gözetmeksizin tribündeki kadın ve çocukların vermiş oldukları güzel tepkilerdi. Çok hoş ve safine duyguların dışa vurumuydu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi