Fotoğraf...

Geçtiğimiz gün dikkatimi çekti. Eskişehir de sözden çok fotoğrafları konuşmaya başladık

31 Ocak 2022 08:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz gün dikkatimi çekti. Eskişehir de sözden çok fotoğrafları konuşmaya başladık. Üstelik öyle az uz, tek tük değil ha, nicedir tüm tahmin, yorum, mesajları fotoğraflar üstünden almaya çalışıyor sonra da niyet okuyorlar diye suçlanan gazeteciler oluyoruz.
Ancak şehri yönetenler, yönetmeye talip olanlar, iş, spor, sivil toplum alanında dikkat çekmek isteyen herkesin bu garip modaya uyduğu ve sözünü sakındığı için elimizden pek de bir şey gelmiyor.
Parti içinde küslük var mı? Fotoğraftan anlıyoruz.
Sanayi de rekabet var mı? Fotoğraf ile çözmeye çalışıyoruz.
Kim eski bir siyasetçi ile durduk yere fotoğraf vermiş, kim eski bir sanayici ile alışık olmadığımız şekilde kareye girmiş görüyoruz.
Fotoğraflara bakıp kimin sahaya çıktığını, kimin köşkünde izole bir hayat yaşadığını, kimin kimle ya da hangi gruplarla işbirliği yapacağı olasılığını anlayabiliyoruz.
Evet, bunu ispat edemeyiz. Evet, bunu iddia kelimesinden öteye taşıyamayız. Ancak ve ancak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Konuşmayan, risk almaktan korkan, bir şey demeye erinen ya da sürekli nabız yoklayan ama eyleme geçemeyenler ile Eskişehir sınıf atlamaz.
 

Utanıyorum

27 yıldır medya sektöründe çalışıyorum. Medyanın değişim sürecine, içerik kalitesinden verdiği ödün ve Türkçe'ye olan saygısızlığına yıllardır şahit oluyorum. Ancak ve ancak Ana akım medyada gerçekleşen TV yayınlarının bu kadar pespaye, bu kadar rahatsız edici olduğu bir dönem görmedim. Üzgünüm ama nitelik değil nicelik peşinde koşup sadece reyting kaygısıyla yapılan programlardan büyük utanç duyuyorum.
İzdivaç saçmalığı adı altında adeta insan ilişkilerini yağmalayan para pulla pazarlayan algıya çanak tutanlar bir yana, olayları aydınlatma güdüsüyle vasıfsız sunucuların ahlak bekçisi kesildiği ve önüne geleni paylamayı kendine reva gördüğü yayınlar bir yana... Hepsi saçma, hepsi sadece kötü hissettiren ve izleyene hiç bir şey kazandırmayan ama izletene milyon dolar kazançlar sağlayan bir sisteme dönüşmüş halde...
Bakıyorsun spor programı içinde neredeyse spor yok. Gündem tartışmaları olan program başlıkları içinde bir tane gerçek gündem yok.
Kadının yerinin tartışıldığı programda kadın yok iyi mi? 5 erkek kadının toplumdaki yerini konuşuyor.
Dizi ve filmleri, bir kurgu dahilinde insanları kandıran ve mesaj ile bile yapımcısını zengin eden yarışma programlarını saymıyorum bile...
 
Sonra birileri çıkıp YouTube, İnstagram ve Tiktok'a laf ediyor. Sanki TV içerikleri çok daha beter, çok daha rezil değilmiş gibi diğer platformları eleştirmeye kalkıyor.
Ben ise günün sonunda iyi ki Yerel var diyorum. İyi ki yaşadığı şehre ve bölgeye imkanları dar olsa da gerçek gündemi sunmaya çalışan medya emekçileri var.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Talip 1 Şubat 2022 00:41

Bir de şöyle düşünelim 10 yıldır çözülemeyen olayları bu sunucular failleri bulup nasıl çözüyorlar ve polis canlı yayında gözaltına alıyor.

0 0 Cevap Yaz
Birkan 31 Ocak 2022 10:36

Soner bey utanmayın lütfen. Şeyh uçmaz müritleri uçurur derler. Memlekette mürit bol...

1 1 Cevap Yaz
Nebi 31 Ocak 2022 10:34

Niye şaşırıp utandınız ? Müge anlı, esra erol ve türevleri bu ülkenin içine yerleştirilmiş truva atlarıdır. Bunlar bir milletin ahlakını daha nasıl dibe çekeriz diye uğraşan, yaptıkları programlarla insanların beynini uyuşturan ve toplumu ahlaki erozyona sürükleyen, yabancı ülkelerin BEŞİNCİ KOL FAALİYETLERİDİR. İşin ilginci o kadar şikayete rağmen sol ve taraflı haber yapan kanallara tıpkı bir aslan ve kaplan kesilen RTÜK bunlara hiç bir cezada vermez. Uyarıda vermez, üç maymunu oynar RTÜK ve başkanı. Hem tv ye çıkar, hem sorgula, hem bağır çağır, hem yargıla.... Bu yapılanlar ülkedeki yargı mensubu olan başta hakim ve savcılar olmak üzere herkesin namına leke sürüyorlar. Mesela bir olayda soruşturma ve araştırmayı savcı mı yapar yoksa ilkokul mezunu bir tv programcısı mı ?

0 1 Cevap Yaz
Akşit 31 Ocak 2022 10:14

Bu ülkenin savcısı, hakimi, polisi, jandarması yok mu ? Müge anli, Esra erol ve Fulya öztürk gibiler kim oluyorda, kendilerini devletin savcısı yerine koyarak delil ve suç araştırıyorlar? Yada kendilerini devletin hakimi gibi görüp nasıl insanlara yargı dağıtıyolar ? Kim bunlar yahu ? Kim bunlar ? Polis mi ? Jandarma mı bunlar ? Bir ara İçişleri bakanı chpli belediyeler yardım kampanyası düzenleyince demediğini  bırakmayıp, devlet içinde devlet olmaaaazzz diyordu. Bak olmuş işte sayın bakan... Müge, Esra ve Fulya gibiler devlet içinde devlet olmuşlar... RTÜK bile bunlara ağzını açamıyor. Bu programları yapanları ilahlaştıranlarda ayrı bir rezillerdir

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi