Fuarın gözdesi insansız araçlar

Serkan Açıkgöz yazdı

12 Şubat 2017 10:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Merhaba değerli okuyucularım. Aslına bakarsanız o kadar çok gelişme var ki teknoloji dünyamızda hangisini ne şekilde aktaracağını şaşırıyor insan. Dilerseniz kafaları fazla karıştırmadan biraz uzaklarda ziyarete açılan en büyük otomobil fuarlarından birine götüreyim sizleri.
Kuzey Amerika'nın en büyük otomobil fuarı 109'uncu kez ziyaretçilerini ağırlıyor. Fuarda en çok ilgi çeken otomobiller insansız araçlar oldu. Daha önceki köşe yazılarımda da paylaştığım otonom özellikli otomobiller hızla geliştiriliyor.
Bence çok yakın bir gelecekte (şeritleri ve asfaltı sağlam) yollarda kendi kendine giden araçlar, arka koltukta bacak bacak üstünde oturan patronlarını taşıyacak.
Otomotiv sektöründe gelinen son noktayı otomobil tutkunlarına sunan "2017 Chicago Otomobil Fuarı"nın iki gün sürecek basın tanıtımında elektrikli ve insansız araç sistemlerinin yanı sıra çevre dostu elektrikli modeller de büyük ilgi görüyor.
 
Samsung’dan Nougat müjdesi
Samsung kullanıcıların dört gözle beklediği Android işletim sisteminin son versiyonu 7.0 Nougat çok yakında Türkiye de kullanıma sunulacak. En yetkili ağızdan gelen açıklamalara göre Samsung, geçtiğimiz ayın ortalarında Avrupa’da başlattığı Android 7.0 Nougat güncelleme dağıtımına çok yakında Türkiye’de de başlıyor. Samsung’un Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yegen, Twitter’dan yaptığı paylaşımla güncellemenin hangi telefonlara hangi tarihte geleceğini duyurdu.
 
Galaxy S7: Şubat 2. hafta sonu
Galaxy S7 Edge: Şubat 2. hafta sonu
Galaxy S6: Şubat 3. hafta sonu
Galaxy S6 Edge: Şubat 4. hafta sonu
Galaxy S6 Edge+: Şubat 3. hafta sonu
Galaxy Note 5: Şubat 3. hafta sonu
Galaxy A (2016) serileri: Mayıs ayı
Galaxy J serisi: Temmuz ayı
 
 
Bir müjde de YouTube’dan!
YouTube, internet bağlantısı yetersiz olan bölgeler için geliştirdiği yeni uygulamasını kullanıma sundu!
Google, WiFi bağlantı kalitesi düşük olan bölgeler için YouTube Go uygulamasını geliştirdi. Bu uygulama sayesinde bağlantının yavaş olmasından ya da kopmasından korkmadan çevrimdışı video izlemek mümkün hale geliyor.
Uygulama ilk defa 2016'nın ikinci yarısında, Delhi'de düzenlenen Hindistan için Google etkinliğinde tanıtılmıştı ve bir sene içinde kullanıma hazır olacağı söylenmişti. YouTube Go, tıpkı Facebook Lite gibi, internet bağlantısının yavaş veya kalitesiz olduğu yerlerde kullanıcıların telefonlarında rahatça video izlemelerini sağlayacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi