Futbol tıpkı hayat gibi

6 Aralık 2016 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir

Futbolu, sadece 22 kişinin bir topun peşinden koşturduğu spor dalı olarak görmemek gerekir.

Futbol, takım oyunları arasında kitleleri peşinde koşturan ve en çok hayran kitlesini bünyesinde barındıran spor dalıdır.

  Peki, bizlere Futbolu bu kadar sevdiren, kitleleri peşinde koşturan, bu spor dalının cazibesi ne?

Futbol,90 dakikalık bir oyunda, birçok kez gol şansı yakalayan, adeta tek kale oynayan bir takımın, kalesine bir kez gelen takıma mağlup olabilmesidir. Neticesinde futbol bu, doğasında sürpriz var. Futbolda Şans faktörü var, Anılar, tarih, duygu, ve sevgi var. Futbolun içindeki hayat gibi her şey var. Şiddet, Farklılıklar, nefret ve hayranlık. Tıpkı hayat gibi... Doktor ile işçi, madenci, sanayici, öğrenci, işsiz, siyasi, dini ve etnik kesimden, ırktan toplumun bir araya gelebildiği tek yer futbol stadyumudur. Futbol  Birleştirici ama bazen de bölen,. Kocaman dünyayı küçülten, küçük dünyamızı büyüten tanımlanması zor bir zenginliktir. futbol. Anlamsızca üzen, manasızca sevindiren izahsız bir aşktır...Tıpkı hayat gibi... 

     02-12-206 Cuma akşamı oynanan Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu maçında, bizlere futbolun görsel zenginliğini gösteren Erkan zengin ve arkadaşlarına sonsuz teşekkürler ediyorum.

   Futbol sadece yenmek mi? Hayır.

Futbol sadece yenilmek mi? Hayır

Futbol, sadece mücadele etmek, gol atmak, gol yemek, şut atmak, korner kullanmak, hava topuna çıkmak, sarı ya da kırmızı kart görmek, pas yapmak, mücadele etmek, iyi savunma ya da kötü hücum yapmak mı?

  Evet, Futbol yukarıda belirttiğim tüm unsurlarla beraber, estiği ve bireysel becerileri içinde bulunduran en önemli spor dalıdır.

Eskişehirspor, Boluspor ve Yeni Malatyasporun kaybettiği haftayı güzel futbol ve üç puanla kapatması son derece önemliydi. Futbol adına doğruları yapan Eskişehirspor teknik kurmayları ve Futbolcular hak ettikleri bir galibiyeti almış oldular.

   Şimdi sırada Samsunspor maçı var bu önemli karşılaşmada Eskişehirsporumuza başarılar diliyorum.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi