FUTBOLDAN ZİYADE

Son beş haftadır kazanamayan bir Eskişehirspor ile oynamış olduğu futbol ve kazanımlarıyla, ikinci yarının en flaş takımlarından biri olan Elazığspor

17 Mart 2014 19:20
A
a
Sütiş Eskişehir
Son beş haftadır kazanamayan bir Eskişehirspor ile oynamış olduğu futbol ve kazanımlarıyla, ikinci yarının en flaş takımlarından biri olan Elazığspor arasındaki maçın kazananının, hedeflerine biraz daha yaklaşacak olması açısından, son derece önemli bu müsabakayı 3 puanla bitiren taraf Kırmızı Şimşekler oldu.
       Futbol beklentisinin seyir açısından tavan yapacağı beklenirken, ne yazık ki bu beklentiler içinde olan sporseverler 90 dakika sonunda sukut-u hayale uğradılar.
      Ligin boyu kısalıp makasın daraldığı bu haftalarda, güzel ve de göze hoş gelen futboldan ziyade, alınacak puan veya puanlar çok daha fazla önem arz ediyor. Teknik sorumluların da stratejileri tamamen kazanmak, ya da kaybetmemek üzerine kurgulanmış oluyor.
 Özellikle Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlamın bu önemli karşılaşmada, çift forvetle oynaması maçı kazanmak için yapılan en büyük hamle diye düşünüyorum. Hattı zatında, Spor Toto Süper Ligin en çabuk ve hızlı futbolcuları arasında yer alan, Elazığsporlu Onur Ayık, Serdar Özkan, Deniz Yılmaz ve Serdar Gürler gibi oyuncuların olması tedirginliğini bile düşünmeyen Sağlam hoca, istediğini futbol olarak değil, skor olarak almış oldu diyebilirim.
      Eskişehirsporlu teknik heyet ve futbolcular, kazanamamanın vermiş olduğu ürkekliği üzerlerinden atmak ve mutlaka galip gelmeleri gereken bir müsabakayı kazanarak ligde ilk beş içinde olabilme mücadelesini sonuna kadar sürdürmek için büyük bir adım attılar.
     Bir müsabakayı kazanmak için, teknik ekip tarafından alınmış ya da alınacak her türlü karar takım ve takımda ki oyuncularla orantılıdır. Çünkü iyi bir yönetici, kaybetmemek için futbolcusunun zaafını, kazanmak için ise gücünü bilir.
    Ancak, sadece hücumda başarılı olabilen bir Elazığspor takımına karşı oynanan yavan futbol, bu günü kurtarmış olurken, yarın daha tedbirli ve güvenli olunması gerekliliğini düşünüyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi