Gençlere güvenelim

3 Kasım 2016 08:45
A
a
Sütiş Eskişehir

   Eskişehirspor,2016-2017 futbol sezonunun 9.haftasında karşılaştığı Bandırmaspor karşısında, geride bıraktığımız 9.haftalık periyotta en iyi performansını sergiledi.

   Peki, bu performans Eskişehirspor un bundan sonra oynayacağı karşılaşmaları kazanmak için yeterli mi! Her ne kadar da moral ve öz güven açısından son derece önemli olan bu farklı skorun, bundan sonra oynanacak maçların kazanılması açısından yeterli olduğunu düşünmüyorum.

  Eskişehirspor un kadrosunda bulunan futbolcu potansiyelinin çok daha üst düzeyde performans göstermesi gerektiğini düşünüyorum.

   Eskişehirsporlu futbolcuların, bundan sonra oynayacakları karşılaşmalarda”futbolda devamlılık esasını” ön plana alarak, özellikle topa sahip olma ve topu kullanma açısından çok daha fazla sorumluluk almaları gerekiyor. Neticesinde 90.dakikalık oynanan bir maçın önemli bölümlerinde rakibine hükmeden taraf olmak zorundasınız. Yoksa oynanan karşılaşmanın belli bölümlerinde, tabir-i caizse saman alevi gibi bir yanan bir sönen performans karşılaşmalardan istenilen puanları almanız için yeterli olmayacaktır.

   Evet, Bandırmaspor galibiyetinin tadını çıkarmaya devam edelim. Ancak Bandırma sporun galibiyetinin anlam kazanabilmesi için mutlaka Adana Demirspor deplasmanından galip gelmek gereklidir. Zaten üst taraflardan kopmamak adına, bundan sonra oynanacak tüm maçların birer final niteliğini taşıdığını belirtmek isterim.

   Futbolcu tercihleri Takım hazırlayıcılarının işidir. Ancak sahada gösterecekleri menfi ya da müspet performansları takım hazırlayıcılarının doğru ya da yanlış seçim yaptıklarının göstergesi olur.

   Benim âcizane görüşüm şu; kadro tercihleri yapılırken genç ve dinamik futbolculara daha fazlaca forma şansı verilmeli yönündedir. Çünkü oynadığımız lig son derece mücadele gerektiren bir ligdir.

   Eskişehirspor un kadrosunda H.Hüseyin, Ramazan, Dorukhan ve Aykut gibi önemli genç ve oynayabilen futbolcular mevcuttur. Şimdi şu denebilir, bu oyuncuları zaten oynatıyoruz. Evet, oynatılıyor ancak verilen süre ve verilen şanşlar yeterlimi?

İşin özü genç yeteneklerimize mutlaka güvenelim.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi