Geri dönüş

Geri dönüş

21 Ekim 2014 10:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Anadolu derbisi böyle olur dedirten bir maç izledik, Bursa Atatürk stadyumunda. Karşılaşmayı heyecanlı ve izlenilebilir kılan en önemli etken ise, yılların vermiş olduğu komşuluk rekabeti.
 
Eskişehirspor, 2014-2015 futbol sezonuna başladığından bu yana 6.maçını oynamış oldu. Bu altı maçlık tabloya baktığımızda, kaybettiği müsabakalar dahil, ilk defa bu kadar kötü oynayan ve rakibinin üstünlüğünü kabul eden bir Eskişehirspor vardı sahada.
Yaklaşık olarak 80.dakika sahada yokları oynayan bir takım ve o takımda kazanmak adına direnç göstermeyen bazı futbolcular. Kişileri ve kurumları suçlamak kolaycılık olur belki. Ama, Erkan Zengin ve Lawal’ın performansları Kırmızı Şimşekler için ne denli önemli olduğunu anlatmama gerek yok sanırım, her iki futbolcuda gününde oldukları zaman neler yapabileceklerini hepimiz biliyoruz. Ancak, Erkan Zengin’in kötü oyunu yanı sıra, kaprisli tavırları eklenince, oyunda çıkma arzusu ve isteği Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam tarafından kabul görmüş oldu.
Futbolda inişler ve çıkışlar mutlaka olacaktır. Eskişehirspor un genç ve dinamik bir kadrosu var. Bizlere bu tür maçları daha çok yaşatırlar. En önemlisi de, kaybetme alışkanlığı değil, kaybetmemek alışkanlığının olmasıdır.2-0,mağlubiyetten, son 10.dakikada maçı bırakmayarak beraberliği yakalamak, çok önemli bir sonuç oldu diyebilirim.
Bu sezon Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın, yapmış olduğu değişiklikler, tabelaya olumlu yansıdığını söylemek, doğru bir cümle olsa gerek.
Serdar Özkan’ın, tüm tepkilere rağmen ısrarla arkasında durularak oynatılması, önemli bir teknik adamın yapacağı şeylerdir. Bursaspor karşılaşmasında ki performansı ve oyuna katkısı sonrasında, taraftarla bütünleşmesi ise görülmesi gereken en önemli fotoğraf karesi idi.
 
Eskişehirspor un vasat bir futbol sergilemesinin, iç ve dış faktörleri de olabilir. Özellikle yönetimsel anlamda yapılan rotasyon sonrasında, basına yansıyan olumsuzluklar mutlaka bir etkileşim yaratmıştır.
Neticesinde gitti denilen maçtan, bir puanla ayrılmak son derece karlı bir sonuç olduğu düşüncesindeyim.
Taraftarların, her karşılaşmada olduğu gibi, Bursaspor müsabakasında da takımı yalnız bırakmayarak destek vermeleri alınan 1.puan kadar değerlidir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi