Ahmet Ataç 15 02 2024

Getir Iphone’'u götür HTC'’yi

Serkan Açıkgöz yazdı

13 Aralık 2015 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
HTC'nin tanıtıldığı günden bu yana her an kıyaslanmaya devam edilen Apple'ın iPhone 6 ve haliyle iPhone 6S modellerine savaş açarcasına bir kampanya başlattı. Bu kampanyaya göre iPhone 6/6S modellerini HTC ile ücretsiz olarak One A9 için takas edebilirsiniz!
HTC'nin her ne kadar bu seneki en güçlü telefonu One M9 olsa da çıktığı günden bu yana konuşulan ve sürekli Apple'ın iPhone modelleriyle kıyaslanan One A9 modeli bulunuyor. Birçok kesime göre başarısız bir fiyat/performans telefonu olan One A9 tasarımsal olarak da iPhone'a olan inanılmaz benzerliği ile dikkat çekmişti.
Hatta bu benzerlik çıktığı dönemde tartışma konusu olmuş, Apple, HTC'yi taklitle suçlarken, HTC kanadı da Apple firmasını One serisini iPhone 6 ile taklit ettiklerini kendilerinin sadece One serisinden ilham alarak ince bir telefon ürettiklerini iddia etmişti. Tarafsız düşündüğümüzde her iki tarafın da kendince haklı olduğunu söyleyebilirim ama gidişata göre HTC bir adım önde gibi.

İnternetsiz Facebook

Sosyal paylaşım sitesi Facebook duyurusunda, "haber takviyesi" adı verilen yeni bir uygulama tanıttı. Duyuruda, "Amacımız, insanların kendileri için en değerli hikayelerle bağ kurmalarına yardımcı olmaktır. Artık Facebook kullanıcıları, internetsiz ortamlarda veya internetin zayıf olduğu metro, tünel gibi yerlerde de habersiz kalmayacaklar" ifadesi kullanıldı.
Şirket, kullanıcılarının internet olmayan veya zayıf olduğu ortamlarda bile paylaşımlara yorum yazabileceklerini ve bu yorumların daha sonra internet bağlantısı kurulduğunda arkadaşları tarafından görülebileceğini açıkladı.

Twitter da Facebook gibi oluyor
Popüler sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıların attıkları tweet'leri kronolojik sıra yerine kullanıcıların ilgi alanlarına göre sıralanan yeni "timeline" uygulamasını test etmeye başladı. Twitter, kullanıcıları için yeni timeline modelini deniyor. Uygulama, test amacıyla belirli bir grubun kullanımına sunuldu. Tweet'ler timeline’de alışılageldiği gibi kronolojik sıralanmayacak, kullanıcıların ilgisine göre listelenecek. Bazı kullanıcılar yeni timeline modelinden hoşlanmadı.

Gmail devri kapanıyor mu?
Google’ın Ekim 2014’te kullanıma sunduğu ‘Inbox’ isimli elektronik posta servisinin kullanım alanı her geçen gün genişliyor. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, ABD merkezli teknoloji devi, Gmail’in kullanımına son verip, yoluna Inbox ile devam etmeye hazırlanıyor.
 
Geçtiğimiz yılın Ekim ayında ‘Inbox’ isimli elektronik posta servisini kullanıma sunan Google, bir süredir kullanıcılarının bu yeni sisteme entegre olması için adımlar atıyor.

Marshmallow sürünüyor!
Chip Online haberine göre Android 6.0 Marshmallow, yayınlanmasının üzerinden büyük zaman geçse de halen sürünüyor!
Google, Android işletim sisteminin farklı sürümlerini çalıştıran aktif cihazların oranlarını gösteren yeni istatistikleri yayınladı. Rakamlar, 7 Aralık tarihinde sona eren bir aylık süreci kapsıyor.
Son bir ay içerisinde en yüksek büyümeyi Android 5.x Lollipop gerçekleştirmiş durumda. Kasım ayı başlarında Lollipop'un sürümleri aktif cihazların sadece dörtte birinde kullanılıyordu. Bu ay 5.1 sürümündeki 3.1 puanlık artışla birlikte bu rakam yüzde 29.5'e ulaşmış durumda.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi