Gidin ama çaktırmayın!

20 Aralık 2016 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi’nin Kültür Turları ve tura katılan misafirleri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ağırlaması zaman zaman gündemin en önemli meselesi oluyor.
“Davet edilmedim” diyen Vekiller, ‘Edilmediyse niye geldi?’ cevapları, ‘Vatandaş neden Kılıçdaroğlu’na gidiyor?’ soruları derken işin rengi, şekli, eli ayağı birbirine karışıyor.
Belki yapılan iş son derece özel, gayet normal, olması gerektiği şekilde ama…
Ama’sı işler öyle bir hale geliyor ki, son bir yıldır Tepebaşı Belediyesi’nin sanki başka bir faaliyeti yokmuş gibi algılanıyor ya da öyle olması için gayret edenler oluyor.
Geçen seneye kadar Yaşam Köyü, AB projeleri, Belde Evleri diye başlayan nice başarılı iş ve proje ile anılan Tepebaşı Belediyesi bu işlerin önüne bu ziyaretleri geçirmesin bence… Hatta “Gidin ama çaktırmayın” diyen naçizane bir tavsiye de ben vermiş olayım.
 
Eskişehir Basket bu hafta 5’lik atacak
Sinan Özeçoğlu uzun zamandan bu yana şehrin en çok konuştuğu ve takdir ettiği isimlerden birisi. Zaman zaman köşelerimizde de dile getirdiğimiz Özeçoğlu’nun Eskişehir Basket’e yaptığı yatırım ve alınan netice de ortada. Şehirde basketbol kültürü yeniden canlanıyor, iddialı ve zirvede yer alan takım kötü günlerde şehrin yüzünü güldürüyor ve aidiyet duygumuz da enikonu gelişiyor.
Bu hafta ise Nesine.com Eskişehir Basket harikulade bir işe imza atıyor. Tabir yerindeyse basketbol ağzıyla 3’lük değil 5’lik atacak.
Bu hafta 5 Lira’dan satışa sunulacak biletler ile maç hasılatının tamamı Şehit Ailelerine bağışlanacak. Üstelik desteğe gelen ilk 500 taraftara da takım forması hediye edilecek.
İnşallah Eskişehirli de bu duyarlı işe destek verir ve 5000 kişilik salon tıka basa dolar. Zira takımını desteklerken, yaralı ailelere bir parça da olsa katkıda bulunma fikri bence harika olmuş.
 
İçerde misin?
Son günlerde sıkı takip edilen bir dizi var. ‘İçerde’ ismini taşıyan bu dizide polis ve mafya ilişkisi içindeki garip stratejiler konu edilmiş. Mafya’nın en güvendiği adam Polis’in adamı, Polis’in en güvendiği adam ise Mafya’nın... Bir de nerede olduğunu anlamadan bir gruba dahil edilen diğerleri var.
Bu diziyi izledikçe aklıma Eskişehir geliyor… Zira dizide olduğu gibi “içerde” birileri var. Kim içerde belli ama kimin için içerde olduğunu kestirmek zor. Herkes kendi adamı sanarken o başkası adına onun da içinde olabilir.  Hatta biri benim için ‘içerde’ diye düşünürken bir bakmış kendi dışarıda kalmış falan… Her şey mümkün .. Ya çok dizi izliyoruz, ya çok paranoyak olduk ya da biz değiştik ve değişti dünya…
 
Barış Kurtgöz’e Teşekkürler
Birkaç gün gazete ve Tv’den uzak kaldım. Eşimin ufak bir ayak burkulması ile başlayan ama devamında ameliyatsız giderilemeyecek kadar kötü yerden kırılmış ayağı nedeniyle mecburen uzak kaldık.  Tabi bu süre daha uzayabilir ve sıkıntılı olabilirdi ama şükür ki alanında Türkiye’nin en iyileri arasında gösterilen Barış Kurtgöz yine ustalığıyla operasyonu en başarılı şekilde gerçekleştirdi ve bize derin bir nefes aldırdı. Ben Barış hoca ve ekibine de, Medline Anadolu Hastanesi çalışanlarına da gayret ve zarafetleri için teşekkür ederim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi