Google'dan 20'nci yıl sürprizi

Serkan Açıkgöz yazdı

30 Eylül 2018 09:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Teknoloji devi Google, kuruluşunun 20’nci yılını kutlamak için kullanıcılarına yeni sürprizler yapmaya devam ediyor. Street View ile Google'ın 20 yıl önce kurulduğu garaj ziyaret edilebiliyor. Google 27 Eylül itibari ile 20 yaşına bastı.  Yaş gününü kutlamak için bir dizi projeye imza atan Google, kurulduğu yeri dünya genelinden milyonlarca teknoloji severe açtı. Google, 'Street View'i kullanarak 20 yıl önce şirketin kurulduğu garajı orijinal hali ile ziyaret etmek imkanı tanıdı.
 
 
Milyonlarca Facebook hesabı tehlikede
 
Facebook'a siber saldırı şoku. Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook yetkilileri, yaklaşık 50 milyon kullanıcının hesabının bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmesine neden olabilecek bir güvenlik açığı keşfettiklerini açıkladı. 50 milyon kullanıcısını etkileme ihtimali olan saldırının bir güvenlik açığından kaynaklandığı düşünülürken; Facebook, açığın düzeltildiğini ve güvenlik birimlerinin bilgilendirildiğini belirtti. Şirket korsanların, hesaplardaki "başkasının gözünden gör" özelliği üzerinden "erişim jetonu" sağlayabildiğini açıkladı.
 
 
Bu telefon tam 90 bin lira
 
iPhone XS Max'in kapağını değiştiren Caviar isimli şirket, özel tasarım iPhone kapağı olan ürünlerini 15 bin 340 dolara yani 90 bin liraya satıyor. 512 GB depolama alanı olan iPhone XS Max'ın kapağını değiştiren Caviar isimli şirket, 5 farklı modeli piyasaya sundu. 5200 dolardan başlayan iPhone modellerinin fiyatları değiştirilen bu kapak ile 15 bin 340 dolara kadar çıkıyor.
 
 
Trafik derdine son verecek
 
Küçük tasarımı ve manevra kabiliyeti ile dikkat çeken 3 tekerlekli elektirikli araç İ-ROAD'ın, yoğun trafiğe çözüm olması bekleniyor. 3 tekerleği, üstün manevra kabiliyeti ve küçük tasarımıyla dikkatleri çeken Toyora İ-ROAD'ın gelecekte trafik problemlerine bir çözüm olacağı düşünülüyor. Elektrikle çalışan araç aynı zamanda çevre dostu olarak öne çıkıyor.
 
 
Cepte konuşma ucuzluyor!
 
Cep telefonlarıyla konuşma ücretinin dakikası 90 kuruştan 56,7 kuruşa indiriliyor. Yeni düzenleme yılbaşında hayata geçirilecek. Son yıllarda ucuzlayan cep telefonu ile sesli iletişim 2019 yılından itibaren daha da ucuzlayacak. Sektörü düzenleyen kuruluş olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, yaptığı açıklama ile telefon konuşmasının dakika ücretlerini indirdiklerini belirtti. Buna göre 90 kuruş olarak ücretlendirilen cep telefonu arama ücreti 56,7 kuruşa indiriliyor. Uygulama, 1 Ocak 2019 itibarıyla yürürlüğe girecek.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi