Güzel şeyler...

Cihan Yıldırım yazdı

15 Şubat 2017 10:02
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ES TV’nin Eskişehir’i gururlandıran başarısı
* Camzade'nin yaptığı Devrim otomobili
* Emre Sarar'ın baba olacak olması
* Rasim Kılıç'ın TRT temsilciliği yapması
* Hacı Murat’ı olan arkadaşımın olması
* Tepebaşı Belediyesi’nin depremzedeleri unutmaması
* Dorlion Arama Kurtarma’nın göreve hazır olması
* Mithat Körler’in şarkı yapmaya devam etmesi
* Sedat Coşkunoğlu’nun asıl işine geri dönmesi
* Ülkücülerin tahriklere rağmen sağduyulu davranması
 
SoruşturMA
Ahmet Özmen... İl Sağlık Müdür Yardımcılığı yaptı. Geçen yılın Eylül ayında trafik kazası geçirdi. 112'nin kaza yerine bir saat geç gelmesi nedeniyle öldüğü iddia edildi. Olay hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın akıbetini merak ediyoruz. Zaman zaman soruyoruz ama muhataplardan ses çıkmıyor. Unutmadığımızı hatırlatmak istiyorum. Bilgi verilirse memnun olacağız.
 
Ölsem aklıma gelmezdi!
Eskişehir'de yaşayan Ağrılılar, Mavi Ada'da bir araya geldi. CHP'li Utku Çakırözer ve Savcı Sayan da geceye katılanlar arasındaydı. Çakırözer, konuşması sırasında 'hayır' çağrısı yapmış. Eski CHP'li, şimdilerin hızlı AK Partilisi Sayan "Böyle gecelere siyaseti bulaştırmamalı" demiş. Sayan'ı haklı bulacağım ölsem aklıma gelmezdi. Referandum sürecine hızlı bir giriş yapan Çakırözer, ara sıra mola vermeyi bilmeli.
 
Kim ikna edecek?
Son günlerin en favori sorusu; kararsızları kim ikna edecek? Anketler, araştırmalar, tespitler gırla gidiyor. Oysa mevzu çok basit. Kararsızları evet ve hayırcı cephedeki 'itici' tipler, 'dışlayıcı' söylemler ikna edecek!
 
Ataş ve Kurtulmuş notlarım
* AK Parti referandum çalışması kapsamında iki önemli konuğu ağırladı.
* Önce Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, hemen ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
* Ataş'ın performansı vasat bile değildi. Akılda hiç bir şey kalmadı. Konuşması zaman zaman sıkıcıydı.
* Kurtulmuş'u konferansa davet eden Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği'ni ben mi yeni duydum yoksa konferans ilk etkinliği miydi?
* Kurtulmuş da 'sıradan' şeyler söyledi, gitti.
* Kurtulmuş'un partideki toplantısında İbrahim Atıcı ve Mustafa Özkan'ı gördüm. İster istemez 'ahh ulan Rıza' dedim.
* Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçeceği günlerde dönemin İl Başkanı Süleyman Reyhan'ın "Numan Kurtulmuş’u bilmem ama Numanoluk köyünden çok üye geliyor" sözünü de hatırladık.
* İki konukta da Volkan Doğan'daki kadar heyecan yoktu.
* İkisinde de Dündar Ünlü'nünkü kadar inandırıcı hitabet yoktu.
* Madem 'görüntü' için geliyorlar hiç olmazsa Ömer Çelik gibi janti adamlar gelsin. Sonuçta burası Eskişehir...
 
Kim ne diyor?
Referandum çalışması biraz da ‘şuna bak hayır de’, ‘buna bak evet de’ sarmalına girdi. Kimileri ‘evet’e davet ederken 'terör odakları hayır diyor' cümlesini kuruyor. Kimileri de "aşırı İslamcılar evet diyorsa siz hayır demelisiniz' tespitini yapıyor. Kimin ne dediğine bakmayın. Allah akıl fikir vermiş düşünelim diye... Şu 'evet' demiş, bu 'hayır' diyecekmiş boşverin. 18 maddeyi okuyup karar verelim.
 
Ahmet Ataç haklıymış!
TV 8’deki 1 Alp 3 Çocuk programını izliyorum. Çocuklar korosu şarkılar söyledi. Sonradan Beşiktaş Belediyesi'nin yeni kurduğu bir koro olduğunu öğrendim. Bizim Tepebaşı'nın Çocuk Senfoni Orkestrası geldi aklıma. Aylardır başarılı konserler veriyor. Yakında yurt dışına gidecekler. Sonraki gün radyodan İETT'nin elektrikli otobüs alacağını duydum. Yalnız olmama rağmen 'Eee bunu bizim Tepebaşı aldı, aylardır kullanıyor' diye mırıldandım. Tepebaşı bu hizmetleri "Türkiye'de ilk" diye duyururken hafiften 'acaba' demiştim. Doğruymuş... Gerçekmiş... Tepebaşı harbiden öncüymüş...
 
Üçüncü değil altıncı üniversite!
Yeni bir üniversite kurulması 2011'den beri gündemimizde. Söz konusu üniversite için ‘üçüncü üniversite’ diyoruz. Kuruldu, kurulacak derken altı yıl geçmiş. Aradan geçen süre içinde Üçüncü Üniversite tabirinin hatalı olduğunu fark ettim. Bizim öyle kurumlarımız var ki gerçekten her biri üniversite mahiyetinde. TÜLOMSAŞ, Şeker Fabrikası, Hava İkmal gibi... AÜ ve OGÜ'yü de eklersek altıncı üniversiteyi açmak üzereyiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi