Güzel ve onurlu futbol

Güzel ve onurlu futbol

2 Aralık 2014 00:36
A
a
Sütiş Eskişehir
Siz futbol adına bütün doğruları yapsanız bile, kazanamama ihtimaliniz var. Neden mi? Öncelikle futbol şansının yanınızda olmaması, futbolcuların son vuruş yapma becerisi, saha ve seyirci faktörü, en önemlisi de karşılaşmayı yöneten ve sahaya hâkim olarak çıkan “Hakemler” daha birçok neden sıralayabilirim.

Peki, Eskişehirspor kazanmak adına neler yaptı. Bir takım böylesi önemli bir karşılaşmaya ancak bu kadar iyi hazırlanabilir. Müsabakanın 1. dakikasından, hakemin bitiş düdüğüne kadar olan bölümde, neredeyse futbolun bütün doğrularını yan yana getirdi.

Hem Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ı, hem de inanılmaz mücadele örneği gösteren futbolcuları kutluyorum.

Eskişehirspor, öyle bir maç çıkardı ki yıllarca antrenör kurslarında, teknik, taktik, kondisyon ve oyun disiplini olarak, örnek gösterilebilir bir performans sergilediler.

Bu karşılaşma futbol severlere şunu göstermiş oldu. “Futbol, taktiksel bir strateji oyunudur” futbol sadece koşmakla, ya da mücadele etmekle veya pas yapmakla kazanılmıyor. Onun için, futbolun birçok doğrusunu yan yana getirmekle kazanılmış oluyor.
Evet, Kırmızı Şimşekler futbolun neredeyse bütün doğrularını yan yana getirmesine rağmen hak ettikleri 3 puan yerine 1 puan aldılar.

Eskişehirspor, belki de sezon başından bu yan ilk defa deplasman takımı gibi oynadı desem her halde yanlış bir cümle kurmamış olurum.

Savunma, orta saha ve forvet oyuncularının, bir birilerine yakın oynamaları, rakipten aldıkları toplarla yine takım halinde hücum yapmaları. Fenerbahçeli futbolcuların tehlikeli olabilecekleri geniş alanların bırakılmaması ve 2014-2015 futbol sezonunun 120 km ile en çok koşan takımı unvanını eline geçiren Eskişehirspor’da eksik olan tek şey, mükemmele yakın bir oyun sergilemesine rağmen galip gelememesi oldu.

Eskişehirspor da, şu futbolcu iyi oynadı, bu futbolcu kötü oynadı demek istemiyorum. Evet, kötü performans gösteren futbolcu da vardı. O kadar çok doğru vardı ki, kötüyü görmeye ve eleştirmeye dilim varmıyor. Hele hele o kötü gününde olan futbolcu, Eskişehirspor’un en önemli futbolcusu ise onu bugün eleştirmem.

Neticesinde bir deplasmandan çok iyi oynayarak alınmış bir puan var, tadını çıkarmak lazım. Şunu da belirtmek isterim bu güzel futbolun çok daha fazla anlam kazanabilmesi ve devamlılık adına, hafta sonu oynanacak İstanbul Başakşehir mücadelesini kazanmak gerekir kanısındayım.

Ben bu güzel ve onurlu futboldan dolayı emeği geçen herkesi kutluyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi