Ha gayret

Cihan Yıldırım yazdı

27 Ocak 2017 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Milli Eğitim Bakanlığı yapan Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığına getirildiğinde ‘tam yerinde tam zamanında’ demiştik. Bakan Avcı, söz konusu değişiklikten memnun kaldı mı bilmiyoruz ama biz çok mutlu olmuştuk.
Geleceğe dair heyecanlandık, umutlandık…
Neden?
Çünkü Eskişehir turizm konusunda bir şeyler yapmaya çalışıyordu.
Yola yeni çıkmıştık. Az da olsa yeni tanıştığımız bu sektörden ekmek yemeye başlayan esnafımız vardı. Bu pastayı nasıl büyütürdük? Turist sayısını nasıl artırır, günübirlik gelenleri gece kalmaya nasıl ikna edebilirdik?
Özellikle son yıllarda yeniden gündeme gelen termal turizm konusuna güzel, gösterişli ve kaliteli bir başlangıç yapmanın yıllarını arıyorduk.
İşte tam o günlerde Nabi Hoca, Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Bu nedenle ‘tam yerinde tam zamanında’ dedik.
Sadece kent merkezi olarak değil Sarıcakaya, Sivrihisar, Seyitgazi, İnönü ve Han başta olmak üzere kırsaldaki ilçelerimizde umudunu turizme bağlamıştı.
Elbette öncelikli olarak hepimizin gözü kulağı Kızılinler’deydi. Buraya yapılacak, başlanacak yatırımdaydı.
Nabi Hoca, yoğun gündemine rağmen Kızılinler ve termal turizm konusuna vakit ayırıyor. Referandum başta olmak üzere yine yoğun bir gündem var ama Hoca, Eskişehir’in umutla beklediği Kızılinler projesini gündemden düşürmüyor.
Avcı, önceki gün düzenlenen çalıştayda termal turizm konusunda bölgesel bir çalışma düşünüldüğünü, üniversitelerin sürece dâhil edileceğini ve Ortadoğu pazarının dikkate alınacağını açıkladı.
Bakan Avcı’nın açıklamalarıyla gözler yeniden termal turizm konusunda umutların bağlandığı Kızılinler’e çevrildi.
Eskişehir’in bu konuda geç kaldığı öne sürülüyor. Evet, Afyon ve Kütahya yıllar yıllar önce yola çıktılar. Doğrusu çok da yol aldılar. Bu iki ilimiz termal denince akla gelmeye başladı.
Ama fakat lakin…
Eskişehir’in ayrıcalıklı bir yeri var. Görece geç kalmış olabiliriz ama kaliteli ve akıllı yatırımlarla farkı kısa sürede kapatabiliriz. İnsanlar, gruplar Eskişehir’e gelmek istiyor. Bunun için bahane arıyor. İnsanlara bu bahaneler verilmeli.
Sanırım 30-40 yıllık termal rüyanın sonuna geldik. Çok yakında bu işi hamam, kaplıca kültüründen çıkaracağız. Bu termal işini modern tesislerde, sağlık alanında ele alacağız.
Bakan Avcı’nın bu konudaki çalışmaları çok değerli. Yerel yönetimler de mümkün olan desteği vermeli. Burada tek sıkıntımız memleketin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi durum. Umarım fazla etkilenmeyiz. Umarım cesur bir yatırımcı risk alır ve geleceğin tesisini inşa eder. Hiç şüphesi olmasın hem kendisi hem de kent kazanacak.
Bu kadar Kızılinler demişken Kadir Çalışıcı’nın kulaklarını çınlatmadan olmaz. Dönemin Valisi olan Çalışıcı’nın ısrarlı girişimleriyle Kızılinler’de kuyu açma çalışması, bir anlamda da hikaye başlamıştı.
Termal turizm konusunda son bir hamle kaldı. Onu da Nabi Hoca atmak üzere diye düşünüyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi