Hastaneler herkese her zaman açıktır

Cihan Yıldırım yazdı

5 Nisan 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
İl Sağlık Müdürlüğü’nden cevap yazısı aldım. Konuyu net bir şekilde özetlediği için önüne arkasına fazla bir şey eklemek istemiyorum. Yazıyı sizlerle aynen paylaşıyorum:
“Sayın Cihan Yıldırım,
31.03.2017 tarihli Anadolu Gazetesi’nin 6. sayfasında yer alan köşe yazınızda; AK Parti Eskişehir Milletvekili Sayın Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın ‘Evet’i anlatmak için hastaneleri gezdiğini, şahsımın CHP’lilerin Eczacı Odası’nı ziyaret etmesine tepki gösterdiğimi, Milletvekili Sayın Prof. Dr. Emine Nur Günay hanımın ziyaretine de tepki göstermem gerektiğini belirtmişsiniz.
Daha önce yapmış olduğum açıklamamda kullandığım cümleler aynen şöyledir:
“Bir sivil toplum kuruluşu olarak Eczacı Odası’na siyasilerin ziyareti gayet olumlu, sağlık çalışanı olarak bizleri memnun eden bir olaydır. Bu süreçte Anayasa Referandumu konusunda da sivil toplum kuruluşlarının ziyaret edilmesi, kampanyalara destek istenmesi gayet doğaldır.”
“Eczacılardan yeni Anayasa Paketi hakkında referandum oylamasında destek istemek çok doğal bir durumdur. Ancak, onlardan Evet yada Hayır kararı noktasında, kendilerine başvuran hasta ve yakınlarını etkilemelerini istemek sağlık meslek etiği ile kesinlikle bağdaşmayacak bir durumdur.”
Açıklamamdan da anlaşılacağı üzere biz sağlıkçılar olarak siyasetçilerimizin bizleri, sivil toplum kuruluşlarımızı, hastanelerimizi, çalışanlarımızı ve hastalarımızı ziyaretlerinden ziyadesi ile memnun oluyoruz. Hatta bu ziyaretleri fırsat olarak görüp birçok alanda kendilerine bilgiler de veriyoruz.
Başta Sayın Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı olmak üzere, bir önceki dönemde Milletvekilleri Sayın Salih Koca ve Sayın Ülker Can gibi ilk Milletvekili seçildiği günden beri gerek Sayın Harun Karacan gerekse Sayın Prof. Dr. Emine Nur Günay da, her fırsatta hem bizleri hem de hastanelerimizi ziyaret ederek çalışanlar ve hastalar ile hasbihal etmekte, sağlık alanında sorunları, talepleri, memnuniyetleri dinleyerek İlimiz için atılması gereken her adımda bizlere öncülük etmektedirler. Yoksa Eskişehir’de bu kadar sağlık yatırımı nasıl yapılabilirdi?
Biz diğer Milletvekillerimizin ve Belediye Başkanlarımızın da bizleri ve hastanelerimizi ziyaret etmelerini istiyoruz.
Yine söylüyorum, sağlık çalışanlarını ve sivil toplum kuruluşlarını siyasetçilerin ziyaret etmesi gerçekten bizim için çok önemlidir, çok değerlidir, gerek referandum gerekse diğer konularda düşüncelerini açıklamaları da çok doğaldır, ancak etik dışı olan görevi başındaki sağlıkçılardan, doktorlardan, eczacılardan “Anayasa referandumunda “Evet” yada “Hayır” kampanyasını anlatmalarında kendilerine destek olmalarını istemek”tir.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Sayın Prof. Dr. Emine Nur Günay da ziyaretlerinde neden “Evet” dediğini anlatmış, ancak hiçbir çalışandan “Evet” kampanyası için çalışmasını talep etmemiştir.
Tekrar belirtmek gerekirse tüm Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, siyasetçilerimize, hatta özellikle de siz basın mensuplarımıza kapılarımız, hastanelerimiz her zaman açıktır.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İsmet arkın 5 Nisan 2017 22:55

Yunusemre devlet hastanesine akşam saat 16.30 da gelip sinema salonuna zorla herkesi toplayıp evet için oy istemek neresi savunulacak bir olay.sayın sağlık müdürü hiç savunmasa daha iyi.

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi