Ahmet Ataç 15 02 2024

Hava ‘Muhalefeti’ - Muhalefet ‘Havası’

6 Ocak 2017 10:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Malumunuz hava muhalefetinin yoğun hissedildiği günler yaşıyoruz. Haliyle havadan kaynaklı muhalefetin de en yoğun hissedildiği günler yaşıyoruz. Alınmayın ama hava gazı kadar etkisi olmayan muhalefet örneklerinin de sık sık karşımıza çıktığını gözlemliyoruz.
Eskiden dükkânının, kapısının önünü kardan kürüyen yurdum insanının bir kısmı, şimdi dükkânının, kapısının önünü kürümek yerine, kar yağar yağmaz videoya çekip muhalefete ulaştırma görevini şiar edindiği için, başta sosyal medya olmak üzere garip sanrılar çıkmaya başladı karşımıza.
“Dünya’nın herhangi bir yerinde kar yağarken, tüm kar yağan noktaları, binlerce km alanı aynı anda temizleme yeteneği, ekipmanı ve personeline sahip bir yerel yönetim örneği yok.”
Zaten Dünya’nın birçok yerinde bu işi yerel yönetimlerin sırtına yıkıp, hunharca eleştirmeyi şiar edinmiş bir yapı ve unsurları da bulunmamakta.
Ama iş Türkiye, hele ki Eskişehir olunca sormayın gitsin. Çünkü Belediyeler CHP’li. Biliyorum ki “Kar yağsın da şu sokağı bir fotoğraflayıp Belediyelere bir geçireyim” diyenler epeyce fazla. Sanki o Belediye sadece CHP’deyken kar yağıyor memlekete…
Bir de var olan işten memnun olmayan, “Elinize sağlık” dememek için bahaneler üretenler var. Onlar da  “Ana arterler açık, çalışma var ama sokaklara bakan yok” diye serzenişte bulunuyor.
Yetmiyor sokağı temizlemek için orada bulunan küçük araç ve onun zorluklara rağmen mücadelesini ti’ye alıp dalga geçiyorlar. Üstelik o sokağa kamyon ya da büyük araç giremediğini bildikleri halde. Zira sokakta çift sıra park yapanlardan bir kısmı kendileri oldukları halde yapıyorlar bunu.
Günlerdir 5 dakika sokakta durmaya cesareti olmayanlar, saatlerce elinde kürek çaba harcayan emekçiyi de, yapılan iyi işi de görmezden geliyorlar.
Yapıcı olmaktan çok uzak, hakaret ve küfre çok yakın söylemler ile klavye siyaseti yapanlara ne yazık ki bazen aklı başında zannettiğimiz siyasiler de ekleniyor. Muhalefet yapacağım derken kendileriyle çelişiyorlar.
Ama sadece kendi tabanını mutlu etmek ise sorun yok, böyle devam etmek bu işe yarar. Gel gelelim amaç daha önce var olan kitle ile kazanılamayan ve karşı taraftan alınabilecek oylar ile başarıya ulaşmak ise bu yöntem tutmuyor.
Dedim ya, sabah kalkıp “bugün ne giysem derdinden önce bugün ne giydirsem” mantığı günün koşullarında eskimiş bir siyasi strateji. Herkes iletişim araçlarına fazlasıyla sahip, herkes 2 fotoğrafla işin aslını görebilir, yapılanları saptayıp, neden sonuç ilişkisi kurup, neyin neden yapıldığını çözebilir durumda.
Ya tarzı değiştirmeli, ya da beklentileri küçültmeli. Zira beklentiler o hale gelmiş ki, yakında yerel yönetimlerden daha farklı talepler ve yapılmaz ise serzenişler duyacağımız kesin.
“Belediye Uydu antenimi düzeltmedi, oy zamanı gelirsiniz” , “Bugün kar yağacaktı ama yağmur yağıyor, Belediye ne iş yapıyor?” “Belediye defalarca telefon etmemize rağmen apartmanımıza mantolama yapmadı” ve hatta “Belediye sırtımı kaşımadı”  diye muhalefet edenler olursa inanın şaşırmayacağım.
Dedim ya karıştırmayın. Hava Muhalefeti’ni muhalefetin havasına çeviremezsiniz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi