Hayal değil, uçuyoruz

Serkan Açıkgöz yazdı

28 Kasım 2015 23:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Hezârfen Ahmed Çelebi, dünyada ilk kez uçmayı başaran Türk bilginidir. 1623-1640 yılları arasında saltanat süren Sultan Dördüncü Murad zamanında uçma tasarısını gerçekleştirdiği ve geniş bilgisinden ötürü halk arasında Hezarfen olarak anılırdı. Sultan Dördüncü Murat bilgili ve becerikli bu adamın varlığından kuşkuya düşerek onu Cezayir'e sürgün etmiş ve orada vefat etmiştir. (bkz. www.seyyahca.com)

Gelelim günümüzdeki uçma denemelerine. Birkaç gün önce artık insanoğlunun uçabileceği bilgileri paylaşıldı ve çok yakında da satışa çıkıyor.

Yeni Zelanda'daki Martin Havacılık Şirketi, bireysel uçuş jeti motoru 'Martin Jetpack'i tasarladı. Pilotunu 5 bin feet (1524 metre) yüksekliğe kadar çıkarabilen araç, 18 ay içerisinde 86 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkarılacak. Bilimkurgu filmlerinden fırlamışa benzeyen aracın en son denemesi, önceki gün (27.11.2015) Christchurch kenti yakınlarında yapıldı. Şirketin kurucusu Glenn Martin'in uçurduğu jetpack, deniz seviyesinden 1500 metre yukarı yükseldi. Uçuş süresince uzaktan kumandalı bir helikopter Glenn Martin'e eşlik etti. 113 kilogram ağırlığındaki araç, iki 'süper fan' aracılığıyla dakikada 240 metre hızla pilotunu yukarı taşıdı. Yaklaşık 10 dakika havada kalan Martin, 914 metreye alçaldıktan sonra paraşütünü açtı. İnişi sırasında aracı ufak çaplı hasar alan Glenn Martin, yaptığı açıklamada, testlerin süreceğini ve insanlığın uçabilmesi için önemli bir aşama kaydettiklerini belirtti.

 

Telefon bağımlılığı bir hastalık mı?

Evet, akıllı telefon bağımlılığı bir hastalık ve adı da 'Nomofobi'!

Son yılların modern hastalıklarından biri de, akıllı telefonunuzdan ayrılınca kaygı hissi veren Nomofobi, yaşam tarzı değişikliklerine neden olan ve cep telefonu bağlantısını kaybetme korkusu olarak belirti gösteren meşru bir hastalıktır. Psikolojik bozukluklar tedavi merkezi Morningside Recovery, Nomofobi hastalarını tedavi etmek için bir bölüm açtı ve ciddi anlamda Nomofobi hastalığından muzdarip müşterileri için bireysel ve grup terapisi sunuyor. Tedavi prosedürü bilişsel davranışçı terapisi gerektiriyor ve bu terapi standart psikolojik tedavi ile ücretlendiriliyor.

 

Şarjımız çabucak bitmeyecek

Samsung, Galaxy A7'de büyük bir pile yer verecek. Samsung ikinci nesil Galaxy A serisi telefonlar pil kapasitesini hatırı sayılır şekilde artıracak. Samsung’un ikinci nesil Galaxy A serisi telefonlarına ilişkin bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak FCC belgelendirme kuruluşu tarafından onaylanan 2016 model Galaxy A7’nin pil kapasitesi ortaya çıktı. Galaxy A7’de 2.600 mAh kapasiteli bir pile yer veren Samsung, ikinci nesil Galaxy A7’de ise telefon selefinden daha dar kasaya sahip olmasına rağmen 3.300 mAh kapasiteli pil kullanacak. Samsung, ikinci nesil Galaxy A5’ten sonra Galaxy A7’de de pil seviyesini hatırı sayılır miktarda artıracak.

 

Nokia ben de varım dedi!

İki telefon birden: Nokia 230 ve Nokia 230 Dual SIM

Bir zamanların telefon devi Nokia’nın adını yavaş yavaş unutmaya başlamışken şirket iki yeni telefonuyla sahalara geri döndü. Microsoft‘un sahibi olduğu Nokia, klasik tuş takımlı telefonları Nokia 230 ve 230 Dual SIM (çift SIM kartlı model) ile pazara yeni ürünlerini sundu. Ancak şirketin hedefi telefonlardan da anlaşılacağı üzere Samsung veya Apple gibi devlerle rekabet etmekten ziyade gelişmekte olan ülkelerde iyi bir satış grafiği elde etmek ve para kazanmak.

 

Whatsapp’a yeni bir özellik

WhatsApp'ın yeni 2.12.367 versiyonu önemli özellikleri de beraberinde getiriyor. Yeni özelliklerin başında yıldız ekleme özelliği geliyor. Bu özellikle beraber istediğiniz mesajlaşmalara yıldız ekleyerek ayrı bir bölümde tutabiliyorsunuz.

 

DDR4 Belleklere hazır mısınız?

GSkill DDR4 Belleklerini 4133 MHz'e çıkartıyor. Yüksek performanslı bellek ürünleri ile tanıdığımız G.Skill, özellikle oyuncular ve profesyoneller tarafından tercih ediliyor. Firma tarafından gelen son haber ise DDR4 belleklerinin 4133 MHz saat hızlarına kadar çıkabilen yeni tipleri oldu.

 

Instagram’da çoklu profil dönemi

Günümüzün en popüler resim paylaşım ağı haline gelen ve Facebook'un sahibi olduğu Instagram'da en büyük sıkıntı çoklu profil desteği olmamasıydı. Birden fazla profil kullanması gereken kişilerin ya gir çık yapması gerektiği ya da Inswogram tarzı uygulamalara başvurduğu durum artık tarih oluyor.

 

Instagram'ın beta kullanıcılarına ilk olarak sunduğu 7.12.0 versiyon güncellemesi ile artık Instagram'a dilediğiniz kadar profili ekleyebileceksiniz.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi