Ahmet Ataç 15 02 2024

Hello dear Kaynarca, here Tepebaşı

21 Ekim 2016 09:34
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti’nin Eskişehir’de muhalefet yapma şekli böyle devam ederse,  hele ki ilçe başkanlarının biri üslup, biri içerik olarak sadece muhalefet yapmak için muhalefet yaparsa, baştan söyleyeyim,  AK Parti bir sonraki yerel seçim için hiiiç ümitlenmesin… 

Önce geçtiğimiz günlerde göreve başlayan ve ayağının tozu ile açıklamalar yapan AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Kaynarca ile başlayalım.  Kendisi partinin sevilen, sayılan, kibar isimlerinden birisi. Üslubu son derece yerinde ama Tepebaşı Belediyesi ile ilgili özellikle kalıcı eser ve hiçbir şey yapılmıyor minvalindeki açıklamalarını dinleyince biraz garipsedim. 

Bu açıklamaların sessiz giden süreci hareketlendirmek, illa ki bir şey söylemek lazım, ‘Ee göreve geldik madem eleştirelim’ hezeyanı ile yapıldığını düşündüm.  Zira eleştirilebilecek yönleri muhakkak vardır ama Tepebaşı’nın en su götürmez gerçeği yıllardır ortaya koyduğu ve herkesin takdir ettiği çok özel projeleridir.  Bu zihni, toplum yararına, dezavantajlı insanlara da hizmet sunan projeler inanın beton binalardan daha kalıcı eserlerdir. 

Bence muhalefeti bunun üzerinden değil, daha akilane, daha yerinde ve doğru yapabilecek bir isim Kaynarca, bu yüzden buna bir yol kazası diyerek Tepebaşı’nı ve özel projelerini biraz incelemesini öneririm.

Volkan Doğan’a yakışmıyor 
Şüphesiz çok enerjik, çok çalışıyor ve partisi adına ses getiren işler yapmak istiyor. Ancak AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın üslubu haklı olsa bile kendisini ve partisini haksız yapacak ve 400 bin nüfuslu bir ilçenin teşkilat başkanına yakışmayacak derece sapıyor bazen. 

Neredeyse yaşı kadar yıl siyaset yapmış, vekillik, başkanlık görevlerinde bulunmuş ve yaşça büyüğü olan bir insana ismen hitap etmek nahoş bir şey ama daha da kötüsü umuma açık mecralar da ulan ve soytarılar gibi kelamlarında genç bir siyasetçiye yakışmadığını belirtmek gerek. 

Bir de sürekli ‘Çık dışarıya oynayalım’ minvalinde açıklamalar pek karşılık görmüyor. AK Parti’nin İlçe Başkanının Belediye Başkanı değil de CHP İlçe Başkanına meydan okuması daha doğru olur. 
Gerçi Tepebaşı Belediyesi’ne yapılan eleştirilere CHP İlçe Başkanı Vural Yörük anında cevap verirken Odunpazarı’nı sürekli hedef alan açıklamalar da CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel pek ortalarda gözükmüyor ama muhatabın o olduğu unutulmamalı. 

Eskişehir Banklarında Çiçekler Açar 
Eskişehir’de bazı kurum ve kuruluşların ve bürokratların AK Parti’yi hiç sevmediği hatta başarısız olması için özel bir çaba harcadıklarını düşünüyorum. Çünkü il başkanının, bakanların, vekillerin bile tasvip edip yapmayacağı ilginç işlere bu kurumların başındaki isimler kalkışıyor. 

Bu işlerin hedefindeki adres ise Odunpazarı. Yapılan işlere, engellere, öne sürülen gerekçelere bakınca böyle düşünmemek elde değil.  Aman CHP’li Belediye iyi bir iş yapıp, insanlara reklam yapmasın mantığıyla o belediyeleri cezalandırmıyor aksine mağdur ederek ödüllendiriyorlar. Bu da İktidarın oy kaybetmesi demek ki, bunu 3 yaşında çocuk bile biliyorken yaşananlara tesadüf demek çok iyi niyetli olur. 

Nasıl bir şehir olduysak terk edilmiş piknik alanlarında bilimsel incelemeler yapıyor, kullanılmayan pazar alanlarında spor yapılmasını sakıncalı buluyor, üzerinde Odunpazarı Belediyesi yazan bankların isim yazan kısımlarında çiçekler açtığına şahit oluyoruz…  Yok, yok şaşıracağımız yer kalmadı desek de eminim daha çok şaşıracağız ilerleyen günlerde.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi