Her şey yarım yamalak

Sporcu ölümleri sadece yazılanlar çizilenler dışında tabiri caizse hep havada kalıyor. Mert Akünal’ın ölüm&

5 Aralık 2012 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Sporcu ölümleri sadece yazılanlar çizilenler dışında tabiri caizse hep havada kalıyor. Mert Akünal’ın ölümü ile yine sporcu ölümleri gündeme geldi. Ne yazık ki hep böyle vahim olaylar sonucunda gündem değişiyor. Elbette değişmesi gerekiyor, ancak bunları daha önceden kestirebilmek belki şu an sporcu ölümlerinin sayısını azaltabilir.
Burada suçlu aramak yersiz ancak bir köşeye de atılmaması gerekiyor. Araştırmalar sonucunda sporcularda daha çok kalp sorunları ile ilgili ölümler gerçekleşiyor. Ancak diğer yandan sporda ani ölümlerin son yıllarda artığını gösteren bilimsel bir veri yok. Evet olmayabilir, lakin bunu düzeltmek bizlere kalmış. Sporcu lisans muayeneleri esnasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususların bizim memleketimizde yapılmadığına inanıyorum. Şu an milyonlarca sporcunun lisansı var, sağlık raporları da var ancak kimse bu sporcuların periyodik muayenelerinin olması gerektiğine dikkat çekmiyor. Burada Gençlik Spor Bakanlığı’nın ve Sağlık Bakanlığı’nın istişare yaparak ayrı bir yol çizmesi gerekiyor. Sadece bu bakanlıklara mı kaldı bu iş derseniz hayır. Onlar da elbette ki bu sporcu ölümlerine engel olmak için bir uğraş veriyorlar. Ancak bunların yetersiz olduğunu söylüyorum. Bu konuya dikkat etmesi gereken kurumlar ise sağlık kuruluşları.
En ince ayrıntısına kadar sporcuyu muayene etmesi gerekiyor. Evet, en ince ayrıntıya kadar incelenen sporcular sadece profosyenel sporcular. Ya amatör sporcular? En iyi şekilde muayene olmaları gerekmiyor mu? Sadece kağıt üstünde amatör sporcu yazdığı için mi üstüne düşülmüyor?. Evet düşülmüyor.
Amatör sporculara da profesyonel sporculara uygulandığı gibi titizlikle sağlık muayeneleri yapılması gerekiyor. Gerçi bizim ülkemizde bu ne kadar titizlikle kadar yapılıyor oda tartışılır. Sporcu ölümlerinin sebeplerini bulmanın yanında artık sporcuların en iyi şekilde muayene edilmesinin de üstüne düşülmesi lazım. Umarım bundan sonra böyle üzücü bir olay yaşanmaz. Ruhun şad olsun Mert Kardeşim…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi