İki bayrak

İki bayrak

29 Eylül 2014 08:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bir futbol maçını zevkli kılan ve seyredilebilir hale getiren çok önemli etkenler var.
En önemli iki etkenden 1.stadyumun fiziki şartları, futbol oynamaya elverişli olması.
2.Oynanan maçın, Hâkimliğini yapan, Hakemidir.
Olimpiyat stadyumunda oynanan, Beşiktaş jk Eskişehirspor karşılaşmasında. Bu iki önemli unsurdan hangisi vardı. Bence yoktu, var diyende beri gelsin.
Özelikle, Sonbahar ve kış aylarında, yağmur, Rüzgâr ve Fırtınanın dinmediği, bu devasa yapıda, futbol oynamaktan ziyade, hem futbolcuya hem de taraftara, ızdırap ve kahar çektiren 90.dakikalık bir zulümdür.
Anlayacağınız bu stadyumda futbol oynamak, Deveye hendek atlatmak kadar zordur. Allah rızası için birileri çıksın ve bu eziyete son versin.
***************************************************************************
Oynanan futbola dönersek tek kelimeyle şunu diyebilirim. Maçın temposunu ve ritmini tamamen Eskişehirspor elinde tuttu. Sezon başladığında Teknik Direktör Ertuğrul SAĞLAMIN en önemli söylemi şuydu! Bu takım, çok ‘’koşan ve mücadele” eden bir yapısı olacak.
Geride bıraktığımız dört haftaya bakıldığında, Sağlam Hoca söylemlerinde ne denli haklı olduğu ortaya çıkmış oldu.
Eskişehirspor da, Özellikle savunma ve savunmanın hemen önünde oynayan, Lawal ve Hürriyet GÜCER, karşılaşmanın kaderini belirleyen roller üstleniyorlar. Savunma dörtlüsü ve savunmanın hemen önünde oynayan bu ikili, bir “Makinenin” dişlisi gibiler. Birinin eksi yöndeki performansı, tamamını etkiler bir durum oluşturuyor.
Daha önce de belirttiğim gibi bu takımın alacağı menfi ya da müspet, her türlü sonuç beni asla şaşırtmayacak. Eskişehirsporlu futbolcular, takım performansı açısında devamlılığını her hafta biraz daha üstüne koyarak devam ediyor olması son derece önemli bir eylem olduğunu düşünüyorum.
Özellikle genç ve gelecek vadeden futbolcuların saha içinde üstlenmiş olduklar sorumluluğun bilincinde olmaları gerekir. Bu tür görülen basit kartlar, hem kendilerine, hem de takımlarına zarar vermektedir. Sayın SAĞLAM gerekenleri ve gereken önlemleri mutlaka alacaktır.
Müsabaka yöneten Hakemler, çalacağı Düdüğüyle Vicdanı ve duyguları arasın da gel git’ler yaşamamalıdır. Hakem tabii ki hata yapabilir. Ancak hakemin hata yapma lüksü minimumdur maksimum değildir. Hakem verdiği veya vermediği kararlarla maç sonunda en çok konuşulan kişi ise, demektir ki adil bir maç yönetmemiştir.
Maçın kaderini, Kaldırılan ve kaldırılmayan iki bayrak belirlemiş oldu. Ama olan 3 puanı elinden alınan Kırmızı Şimşeklere oldu.
Onun için de diyorum ki, Düdüklerin efendileri biraz daha dikkat…
Hak edilmiş 3 puan yerine 1 puanla yetinmek bu olsa gerek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi