İletişim bozukluğu mu?

26 Eylül 2016 09:23
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Toplum içinde yönetenlerle yönetilenler, aile içerisindeki bireyler, iş hayatındaki iş arkadaşları, öğretimde öğrencilerle öğretmenler, ticari hayatta satanlar ile alanlar arasında ve siyasi hayatta da ülkeler arasında iletişimin payı çok önemlidir. İleteşimi iyi kurmak, konuşmakla olabileceği gibi, bir tebessümle, bir mimikle, bakışla, hareketle bile sağlanabilir.
Bazen bu işi pek beceremeyen ülkelerden biriyiz diyorum. Örneğin; Dış ülkelerin Türkiye’ye bakış açılarında olduğu gibi. Derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Anlatsak da sözümüzü dinletemiyoruz.
Dış dünyada olduğu kadar, yurt içinde de bu işte başarılı olduğumuz söylenemez. Bakanlarımızı zaman zaman anlamakta da zorluk çekiyoruz. Bir bakanın aynı konuda dediği bir şeye, bir başka bakanımız farklı bir yorum getiriyor. Olan gene bizlere oluyor. Örneğin; emeklilerin bankalardan alacağı promosyon konularında. Süleyman Soylu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken yaptığı "Çalışmalar teknik olarak tamamlandı" yönündeki açıklaması emeklilerce memnuniyetle karşılanmıştı. Milyonlarca emekli gözünü müjdeli haber için yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na çevirdi. Ama Müezzinoğlu, ise "O noktanın karara bağlanması Sayın Başbakanımız'ın bankalara vereceği talimata bağlıdır. Çünkü bankalar, bu düzeyde bir sonuca kendi yetkileri çerçevesinde imza atmayı kabul etmiyor. Hükümet veya Başbakan'ın talimatı gerekiyor” diyor. O zaman biz de soruyoruz? Hani eski bakanımıza göre teknik olarak hazırdı. Şimdi ne oldu da hükümetin ve başbakanın bankalara talimat vermesi bekleniyor.
Bunun dışında bir başka olay; bayramdan evvel bir bakanımız çıkıyor diyor ki "sabit radar" olarak bilinen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ndeki uygulamayı kaldırıyoruz. Ama bakıyoruz ki kaldırma değil yeni bir takım düzenlemelerle gene radar cezaları fazlasıyla devam edecek.
Bu konudaki alınan kararlar ve değişiklikler ise şöyle;
"Yerleşim yerleri giriş ve çıkışında yol üstü levhalar ile sabit radar uygulaması olduğuna dair ışıklı uyarı levhaları konulacak.

Sabit radar noktalarından 500 metre öncesi ve sonrasında farklı hız limiti uygulanmayacak, 500 metre öncesinde sürücüler hız limitlerini de gösterir şekilde trafik levhalarıyla uyarılacak.

Denetim yapılan yolda uygulanan hız limitinin onda birine tekabül eden mesafelerde birden fazla sabit radar denetimi gerçekleştirilmeyecek. Örneğin hız limiti saate 100 kilometre olan yerde 10 kilometre, 70 kilometre olan yerde ise 7 kilometre mesafede aynı yön ve istikamette, birden fazla sabit radar sistemiyle denetim yapılmayacak."  Sonuç; sabit radarlar kaldırılmıyormuş.
Bunun gibi daha birçok örnek verebiliriz. Bir bakanın dediğini bir başka bakan veya hükümet yetkilisi başka türlü yorumluyor.
Uzun lafın kısası. Türkiye ile diğer ülkeler arasında, bakanlar arasında, vatandaşlar arasında, vatandaşlarla kamu arasında, aile fertleri arasında bir iletişim bozukluğu olduğu kesin.
Bize de sadece bu iletişim bozukluğu içerisinde tebessüm etmek kalıyor. Ne dersiniz?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi