İlk kez Bakan denedi!

13 Kasım 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
TERÖR! Yıllardır canımızdan can aldı. Çocukları babasız bıraktı. Anaların feryadını arşa çıkardı. Akan kanlar yüreklerimizi dağladı. Gencecik kadınlar gözyaşları içerisinde kahraman kocasının Türk Bayraklı tabutuna sarıldı. Bu kalleş örgütler maalesef gencecik fidanlarımızı bir bir bizden almaya devam ediyor.
Savunma sanayimiz her geçen gün geliştirdikleri en son teknoloji ile donatılmış silahları askerlerimizin ve polislerimizin hizmetine sunuyor.
İşte teknolojisi en yüksek düzeyde hazırlanan bir silah daha; Lazer atış sistemi. Terör örgütlerinin korkulu rüyası olacak bu silah. İlk kez Milli Savunma Bakanı Fikri Işık denedi, sanal gözlük taktı, simülasyonda hareketli atış denemesi yaptı.
Işık, "Simülasyon teknolojilerinde ve simülasyon yazılımlarında Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN), artık dünyanın birkaç sayılı firmasından biridir" dedi.
Işık, açılış töreninin ardından yaptığı konuşmada, HAVELSAN'ın Türkiye'nin elektronik ve yazılım alanında lider şirketi ve amiral gemisi olduğunu söyledi.
 
Artık canlı yayın çok kolay…
 
Facebook'un Snapchat'i, Twitter'ı ve LinkedIn'i kendine örnek alarak hızla ilerleyen Instagram’a şimdi de canlı yayın özelliği ekleniyor. Instagram'ın CEO'su Kevin Systrom, sosyal paylaşım platformunun canlı yayın özelliğine sahip olacağını doğruladı.
"Sevdiğim birisiyle ilişkimi güçlendirmeye çalışıyorsam, canlı video yayını yapmam bunu gerçekleştirmek için mükemmel olurdu" diye konuşan CEO Systrom, özelliğin çıkış tarihi ve detayları hakkında bilgi paylaşmadı.
 
Android Auto tüm otomobillere geliyor!
 
Otomobiller de aynı PC’lerimiz, cep telefonlarımız ya da tabletlerimiz gibi teknolojik anlamda kendini geliştirmeyi hızlı bir şekilde sürdürüyor. Her geçen gün yeni özelliklerle müşteriye sunulan otomobiller, sürücüsüne ne kadar rahat ve güvende bir yolculuk vaad ederse o kadar ilgi çekiyor.
Vazgeçilmezimiz olan Android’in otomobiller için geliştirdiği sürümü Android Auto, artık tüm otomobillerde çalışacak!
Google artık Android Auto'yu cebinize getiriyor.
Android Auto kısaca; USB arayüzünü kullanarak Google Now arayüzünü otomobilinizin ekranına yansıtan bir sistem. Böylece gözlerinizi yoldan ayırmadan seyahat etmeyi ve gerek eğlence gerek bilgi uygulamalarını cep telefonunuzun ekranından otomobil bilgi ekranına taşıyarak bilgilere oradan erişmenizi sağlıyor.
Elbette tüm otomobillerde ekran yok. Bu sebeple Google, Android Auto'yu cep telefonları için de bir uygulama olarak sunuyor. Uygulama henüz tüm ülkelere sunulmuş değil ancak yavaş yavaş dağıtılmaya başlanacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi