İş işten geçmeden neredeydiniz?

19 Ocak 2017 09:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ölümlerin ardından tartışma alışkanlığımız yeni değil. Ölümlerin ardından siyasi yüklenmeler, tartışmalar, sorumluluk yükleme alışkanlıkları da yeni değil. Ancak alışacak kadar da eskimedi henüz.
Birkaç gündür 2 ana kuzusunun donmuş Porsuk üzerinde, buzun kırılması sonucu yaşamını yitirmesinden sonra ortaya atılan öneriler, tartışmalar, açıklamaları okuyunca sadece üzülmek geliyor içimden.
 İş işten geçtikten sonra yapılan uyarılar mı? İş İşten geçtikten sonra yapılan suçlamalar mı? İş İşten geçtikten sonra hesap sormalar mı? Ne ararsanız var.
Açıklamaları yapanlar belli, suçlu ve sorumlu tutulan belli, hatta ve hatta kimilerinin niyetleri de belli.
Kalkıp Büyükşehir Belediyesi sorumsuz, hiç öz eleştiri yapmasın demeyeceğim. Zira bu kaza da muhakkak Büyükşehir Belediyesi’nin de öz eleştiri yapması gereken eksikleri var.
Ben Büyükşehir Belediyesi’ni şu günlerde tek sorumlu gören, kendileri çok masummuş ve hiç hatası yokmuş gibi davrananlardan rahatsızım.
Uyarı levhaları ya da bariyerler işe yarayacakmış gibi düşünen gerçeklikten uzak düşüncelerden rahatsızım.
Koca koca adamlar bile buz üstünde dolaşıp selfie yaparken, sanki sadece çocuklar buzun üstünde geziyor, dolaşıyor onları eğitmeliyiz diye düşünenlerden rahatsızım.
37 derece olan vücut ısısının, donmuş su da, 35 dereceye düşünce bilinç kaybı, 32 derece ve altına düşünce ölüm gerçekleştirdiğini ve bunun saniyeler içinde olabildiğini bilmeyen cehaletten rahatsızım.  Bu yüzden dalgıç bile olsan koruyucu kıyafet olmadan müdahale etmenin çok mümkün olamadığını ve bu durumun boğulmaktan daha riskli olduğunu anlamayan kafadan rahatsızım.
Bunu bilmediği için böylesi vakalarda suya kurtarma niyetiyle giren kişilerinde hayatını kaybettiği nice örnek olduğunu bilmeden, bazı insanları fütursuzca eleştirenlerden rahatsızım.
Yağışlı mevsimlerde barajların su toplama oranına göre suyun salınması gerektiği ve kış mevsimi boyunca sürekli su seviyesinin düşük durmasının çok da mümkün olamayacağını bilse de işine gelmeyenlerden rahatsızım.
Yeni kayıplar yaşanmasın diye, yeniden acı çekmeyelim diye eğitim, öğretim seferberliği başlatmak yerine Öğretmenlerin, eğitimden sorumlu insanların bulundu eğitim sendikalarının Büyükşehir Belediyesi’ne muhalefet etme hızıyla yaptığı açıklamalardan rahatsızım.
Bırakın artık şu siyaseti de en azından ne yapabiliriz, 2 can gitmiş bir daha olmasın diye nasıl bir farkındalık yaratırız derdine düşün.  Sorunun değil, çözümün parçası olun.
Porsuk’un üstünü betonla mı kapatacağız, etrafına 4 metre duvar mı yapacağız, her 10 metreye güvenlik mi koyacağız, üstüne file mi çekeceğiz mantığı sonuç getirmez. İnsanlara, Ailelere, çocuklara bunun ne denli tehlikeli olduğunu, nelerin risk içerdiğini tüm gerçekliğiyle anlatmamız lazım.
İş işten geçmeden, yaralar tazelenmeden, Eskişehir’in karasal iklim etkisinin hemen her sene etkili olduğunu hesaba katarak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es26 20 Ocak 2017 12:10

Sonerbey maşallah büyükşehir ve odunpazarı belediyesi basın sözcüsü gibisiniz

3 2 Cevap Yaz
Soner Yüksel

Neredeydim söyleyim 3, 4, 5 Ocak tarihlerinde yani iş işten geçmeden insanları uyarmak için TV'de Dokuz Onbeş'te barım barım bağırıyordum. Buz üstüne çıkmayın, bisiklete binmeyin, hipotermi riski var diye insancıl kaygılar iletiyordum. Sizin gibi belediye düşmanlığı yapmak yerine insani dertlerim vardı? En azından sizin gibi insanların ölmesine Belediye'ye geçirelim diye sevinmiyordum.

1 2
Doğru değil 19 Ocak 2017 13:50

Tüm bunlardan dolayı sorumlu Büyükşehir Belediyesi değil de DSİ olsaydı, AKP'nin eleştirildiği bir ortam olsaydı şu an zannetmiyorum ki siz rahatsız olacaktınız!

1 1 Cevap Yaz
Tebrikler

Sulama Kanalı'nda çocuklar öldüğünde Dsi ye mi yüklenmiş ? Bunla ilgili birşey yazdığını gördün mü ? Soner Yalçın Kardeşimi ya her gün oku ya da tanımadan yorum yapma . AKP fanatizmi yapacağız diye ülkeyi yediniz, öldürdünüz hala konuşuyorsunuz

0 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi