İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz Orman Bölge!

17 Ağustos 2016 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Söz konusu Türk Bayrağı olunca insan duraksıyor. Tartışma uzamasın, böylesi yüce bir değer üzerinden başka bir sıkıntıya mahal vermeyelim. Konu yeterince açık, daha fazla deşmeyelim diyorum ama... Orman Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamadan sonra kusura bakmayın dayanamayacağım.
Malumunuz gazetemizde okudunuz. Karacaşehir sırtlarında yapımı devam eden Türk Bayrağı çalışması ile ilgili Odunpazarı Belediyesi'nin engellendiğini ve şu an bitme aşamasına gelen bayrak çalışmasının yapıldığı alana Belediye'nin hiç bir türlü sokulmadığını yazdık.
Bu işin bazı firmalardan temin edilen son derece önemli bağışlar ile 3 aya yakındır Belediye tarafından yapıldığı ortada ve bunların belgelerini de sizlerle paylaştık.
Orman Genel Müdürlüğü ise haberden çok köşemdeki yazıya bir açıklama yapmış.
Açıklama da "Bayrağın bitmesine yakın haberde sözü edilen belediye kendi adına bir dilekçe ile bayrak yapımı için izin istemiş, buna ait mevzuat içerisinde hazırlanması gereken bilgi, belge ve dokümanlar kendilerine bildirilmiştir. Bugüne kadar da bu belge ve bilgileri Orman Bölge Müdürlüğüne henüz sunamamışlardır. Çalışmaların devamı sırasında 12.08.2016 tarihinde bayrak yapım çalışması idaremize ait iş makineleri ve personelle yürütülmekte iken, sözü edilen belediyeye ait 2 kişi ve yanlarında basın mensupları ile beraber çalışma yapılan alanına gelmişler, iş makineleri çalıştığı için can ve mal emniyeti açısından ilgililerin alana çok yaklaşmamaları beyan edilmiş, engelleme mahiyetinde olduğu düşünülen sözler herhalde bu can ve mal emniyeti düşünülerek yapılan uyarıdan ibarettir.
Bayrak oluşturulması çalışmaları Orman Bölge Müdürlüğünce tamamlanmak üzeredir. 19.08.2016 akşamı saat 17:00 da bayrağımızın tamamı bitirilmiş olarak Eskişehir’imiz ve Ülkemizin hizmetine sunulacaktır" deniliyor.
‘Can ve mal güvenliği için çok yakın durulmasın’ denilen Belediye mensupları Arif Anbar ve Yaşar Özel, basın mensupları ise ben ve kameraman arkadaşım Hakan Kalkır... Bize söylenenler ise açıklamadaki gibi değil.
‘Çok yaklaşmayın, tehlike var’ v.s. bu gibi kelamlar yerine ‘alan dışına çıkmak zorundasınız ,izin yazınız yoksa giremezsiniz’ dendi. Üstelik dakikalar içinde 2 kamyonet ile güvenlik görevlileri geldi. Hatta dönüş yolunda bu araçlardan birindeki güvenlikçiler bizi durdurarak ne yaptığımızı da sordular.
Neyse bunları geçelim benim asıl merak ettiğim ve cevap istediğim soruları sıralayayım:
- Odunpazarı Belediyesi bu alanda yapılan çalışmaları aylardır kamuoyu ile paylaşırken neden tek bir açıklama yapılmadı?
- Talep edilen izin belgeleri tarafınıza Temmuz ayının en geç 20'sinde ulaştırılmadı mı?
- Alanda bu aşamaya gelinceye kadar çalışan ekipleri kim organize etti, çalışanlar kimlerdi?
- Alanda mevcut olan Ay ve Yıldız'ın malzemeleri nereden geldi, kim yaptı?
- Alanda kullanılan İrmik, Kiremit Kırığı ve Mermer Taşları kim bağışladı, kimler taşıdı ve bunların iştirakini sağlayan kurum kim?
- Valiliğe gönderilen resmi dilekçeli bilgilendirme yazısı yalan mı? İtirazınız oldu mu?
- Çalışmayı teslim aldığınız an hangi aşamadaydınız? Fotoğraflar ve videolar ile çalışmanın geldiği aşama bitme noktasında sabitken, ‘Bayrak çalışması başladı’ diye paylaşım yapmak ne kadar doğru?
- Odunpazarı Belediyesi şu an gelse alana girebilir mi? Elimizde çekimlerle mevcut olan görevli tavrı gerçekten can ve mal güvenliği için ise oradaki çalışanların can ve mal güvenliği hiçe mi sayıldı?
Daha çok sorum var ama bunları cevaplamanız kafidir. Zira samimiyetle söylüyorum ve üstüne gitmemeye kararlı olduğum, içinde Türk Bayrağı olduğu için tartışmanın daha fazlasının sağlıklı olmadığını düşündüğüm bir konuda yaptığınız açıklama bana samimi gelmemiştir. Bayrak kutsalımız, emanetimiz, uğruna can verdiğimiz bir değerken gelin bu işin hakkını verelim. Kim emek verdiyse teşekkür edelim. Başka sorum ve isteğim  yok.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi