İyi ki seçilmemiş!

27 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Makam Odası bölümü için Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'i ziyaret ettim. Üniversiteye her gidişimde yeni yeni binalar görüyorum. Mutlaka bir yerlerde çalışmalar oluyor. Bunların çoğu da Hasan Hoca'nın kişisel çabalarıyla yapılan işler.

Hoca'nın girişimleri olmasa gelen ödenekle bunları yapmak mümkün değil. Gönen'in girişimleri ve ikili ilişkileri olmasa binalar bu kadar hızla tamamlanamaz.
Kendi deyimiyle 'teknisyen' rektör Hasan Hoca döneminde, üniversite ciddi manada bina ihtiyacını karşıladı. Yapılan her türden binalarla yerleşke, yerleşkeye benzedi.
Çok değil, üç beş yıl önce yerleşkede çay içmek için yer arıyorduk. Şimdi ise tüm kesimlerin ihtiyaçlarını karşılayan, yaşayan ve vakit geçirilen bir yerleşke oldu.
Hoca kısa sürede Yabancı Diller Blokları’nı, Turizm Fakültesi’ni, 20 dükkanlık Çarşı'yı, Merkezi Laboratuvarı’nı, Deprem Laboratuvarı’nı, Erasmus öğrencileri için yapılan misafirhaneyi, uygulama otelini ve dört kafeteryayı tamamladı.
Hizmete giren başka yapılar da var...
Yapımı devam eden inşaatlar var. Bölgeye hizmet verecek diş hastanesi, 10 bin kişilik stat, eğitim fakültesi kompleksi, yoğun bakım hastanesi ve alt yapı çalışmaları...
Hoca ile görüşmemizde pek çok projenin de sırada beklediğini öğrendim. Yerleşkede çok fazla inşaat yapıp rahatsızlık vermek istemiyor.
Elbette sadece inşaat yapılmıyor. Üniversitenin diğer başarı ve faaliyetlerine zaman zaman yer verdiğimiz için, bu yazıda sadece yapılan binaları ele almak istedim.
2009 seçimlerinde siyasete adım atan ve AK Parti'nin Büyükşehir adayı olan Hoca'nın yaklaşık beş yıldır üniversiteye kazandırdıklarına bakıyorum ve 'iyi ki seçilmemiş' diyorum!
Hani 'her şerde bi hayır vardır' derler ya...
Hasan Gönen'in durumu tam manasıyla öyle... Kazansa kente de önemli hizmetler yapabilirdi ama üniversiteye katkısı daha önemli ve daha stratejik. Şu anda yapıp ettiklerini kendisinden başkası yapamazdı.
Fırsat bulup yerleşkeyi gezerseniz bana hak vereceksiniz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ömer akman 28 Mayıs 2016 10:43

evet,tespitlerinize katılıyorum. kendisini belediye seçimlerinde görmek isteriz.sanki sayin buyukersen miyadini doldurdu gibi?..

0 0 Cevap Yaz
Mustafa Can Karakaya 27 Mayıs 2016 15:59

Dogru tespit Hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim İnşallah büyükşehirde görür üniversitedeki çalışmalarını şehrimize yaparkende görürüz

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi