Karacan’ı ilk kez böyle gördük

27 Aralık 2016 09:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Harun Karacan’ı yaklaşık 10 yıldır tanıyorum.
Ticaret Odası’nda ‘petrolcüler komisyonunun’ başkanlığını yaptı. Zorlu bir süreçti. Şehrin abilerinden ‘izin almadan’ yola çıktığı için yıpratmak istediler. Onları dinlemedi, yola çıktı, arkasına da binlerce kişi düştü.
Yanındakilerin sayısı giderek çoğaldı. Beş buçuk yıl boyunca Oda Başkanlığı da yaptı. Ardından siyasete atıldı. 17 Aralık’ta başlayan ‘operasyonların’ gölgesinde AK Parti’nin Büyükşehir adayı oldu.
Zor bir seçim dönemi geçirdi.
SKM’si basıldı, afişleri yırtıldı, araçlarına zarar verildi, ofisi saldırıya uğradı.
Türlü çeşit şeyler söylendi. Dedikodular falan…
Bir buçuk yıl sonra milletvekili seçildi.
Kampanya süreci yine hareketliydi. Ülke tabiri caizse ‘gidip gidip’ geliyordu. Bir dakikasına bile tahammülün zor olduğu gerilimli, stresli günler yaşadı.
Karacan, on yılı satır başlarıyla böyle geçirdi.
Bu on yıl boyunca hakaret ettiğini duyan olmadı.
Kızdığını da pek görmedik.
Kimseyi tehdit etmedi.
Çok zor süreçler geçirmesine rağmen yukarıda saydıklarımdan hiçbirini yapmadı.
Pazar günü yapılan Memur-Sen’in etkinliğinde ise ‘bambaşka’ bir Harun Karacan gördük. Karacan’ın, burada yaptığı konuşma ‘adrese teslim oldukça sert mesajlar’ içeriyor.
Konuşan bizim ‘bildiğimiz’ Karacan değildi. Karacan’ın neye, neden bu kadar ‘kızdığını’ herkes merak etti.
Öncelikle şunu ifade edeyim; Karacan’ın bu ‘çıkışı’ FETÖ ile mücadele kapsamında algılandı. Anladığımız kadarıyla Karacan, FETÖ ile mücadelenin yeteri kadar ‘ciddiyetle’ yürütülmediğini düşünüyor.
Yine söz konusu mücadelenin devletin bekasıyla ilgili olduğuna inanıyor. Ve bu duruma ‘inanmayanlar’ olduğunu ima ediyor.
Gerçi söylemine bakınca bu ima falan değil doğrudan ifade ediyor.
“Devletin hassasiyetlerini kulak arkası yapan herkesin karşısındayım’ diyen Karacan, aba altındaki sopayı da ‘herkesin görebileceği yere kadar’ çıkardı.
Karacan ‘durduk yere’ böyle bir ‘çıkış’ yapmaz. İlk kez ‘kontrolünü’ kaybettiğini gördük. Cümlelerinin argo sınırına dayanması da bu yüzden. İçinde ‘bazı şeyleri’ biriktiren Karacan’ın ‘patladığına’ şahit olduk.
Karacan’ın bu konuşması ‘bazı şeylerin’ habercisi olabilir. Önümüzdeki günlerde ‘bazı hareketlenmeler’ görülebilir. Ya FETÖ ile mücadele konusunda ya da FETÖ ile mücadele etmeyen ‘sorumlular’ konusunda...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali 27 Aralık 2016 10:50

Geçtiğimiz günlerde genişletilmiş İl Başkanları toplantısında İl Başkanının pasifliği yüzünden Sağlık Bakanından fırça yemişler onun acısı vardır.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi