Karacan’ın sözü lafta kalmadı

Soner Yüksel yazdı

21 Şubat 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Karadeniz, Akdeniz’e Eskişehir üzerinden bağlanacak. ‘Kuzey Güney Karayolu Eskişehir üzerinden geçecek’ dendiğinde eminim çoğu Eskişehirli bunun da geçmiş yıllardaki birçok müjde gibi sözde kalan, gerçekleşmesi pek de mümkün olmayacak bir avuntu olduğunu düşündü. 
Ancak görevdeki ilk yılında Karacan’ın dile getirdiği müjde önceki gün Ulaştırma Bakanı Arslan’ın açıklamalarıyla vücut buldu, rüya gerçeğe dönmek için rotaya girdi dersek yanlış bir söylem olmaz. 
Vekil Karacan’ın 2 kez Başbakan Yıldırım’a ilettiği, önceki gün de Ulaştırma Bakanı’nın karayolları ağına alacağız açıklamaları son derece önemli. 
Belki 5 yıl sonra hayata geçecek, belki biraz zaman alacak ama bu kadar vücut bulmuş ve vakit ile nakit dengesinin bu kadar avantajlı olduğu bir yol Eskişehir için çok büyük katkı olacak. 
Yapımına başlanan Sarıcakaya yolunun, Göynük ve Bolu üzerinden E80’e bağlanması demek 100 km’den fazla vakit ve yakıt yani nakit tasarrufu demek. Yolun geçeceği bölümlerin ve çevresinin değerlenmesi, gelişmesi, sosyal donatılarla renklenmesi demek. 
Ama en önemlisi geçmiş yıllarda sözü verilen ama tutulmayan, yakınından bile geçmeyen müjdelerden sonra Eskişehir adına yapılacağı söylenen işler için verilen sözlerin tutulması yani bundan sonrası için sözü verenlere karşı güven duymak demek. Açıkçası bu işi başaran ismin de Karacan olduğunun altını çizmek ve çabaları için teşekkür etmek gerekiyor. 
Sadece bu yol vaadi değil elbette, bugüne kadar yapımı yılan hikayesine dönmüş, söz verilmemiş, müjdelenmiş ama bir türlü hayata geçmemiş diğer işler adına da…

Sıra AK Partililerde 
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın önce Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ardından ise AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay ziyareti. 
Ardından CHP Milletvekili Gaye Usluer’in AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’yü ziyareti. 
Ne konuştular, ne yaptılar hiç önemli değil. Önemli olan ortaya çıkan fotoğrafdır. 
İnsanlar ‘Evet-Hayır’ için birbirine girerken Eskişehir’den yansıyan güzelliktir. 
Ancak sıra AK Partililerde, fotoğrafın daha şık durması için iade-i ziyaretlerde geç kalınmamalı ve Eskişehir farkını bir kez daha koymalı ortaya.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi