Karne

3 Kasım 2016 08:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
1 Kasım 2015’teki seçimde AK Parti ve CHP üçer milletvekili çıkardı. İktidar partisinden Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay, CHP’den ise Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel seçildi.
Seçimin galibi şüphesiz beş ay önceki seçimde kaybettiği bir vekilini yeniden kazanan AK Parti’ydi. 7 Haziran’da milletvekili olamayan Günay, 1 Kasım’da AK Parti’nin üçüncü vekili olmuştu.
CHP’nin oylarında kayda değer bir artış olmadı ve yine üç ismi Ankara’ya gönderdi.
Seçimin kaybedeni MHP oldu… MHP son seçimlerde çıkardığı bir vekilini, üstelik Genel Başkan Yardımcısı pozisyonundaki bir vekili kaybetti. Ülkücüler Ruhsar Demirel’i Başkent’e gönderemedi ya da göndermedi. Bu tartışmalar halen sürüyor.
Sonuç olarak altı vekil seçtik. Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel bir yıldır milletvekili.
Adettendir geride kalan bir yılı değerlendirmek. Bir yıl az bir süre değil. Kimin ne yaptığını, ne yapmaya çalıştığını ve ne yapacağını aşağı yukarı belli edecek bir süre.
Nabi Avcı’dan başlamak üzere gözlemlerimi paylaşmak istiyorum. Avcı’nın yeniden kabinede yer alması Eskişehir’e hizmet için elini güçlendirdi. Nabi Hoca da elinden geleni yaptı, yapıyor. Eskişehir’in en ihtiyaç duyduğu bir zamanda Kültür ve Turizm Bakanı olması büyük şans. Onca işinin arasında her fırsatta kente gelmesi Hoca’nın büyük artısı. Taraflı tarafsız herkesin siyasete kalite getirdiğini kabul ettiği Nabi Hoca’nın tek kusuru ‘üçüncü üniversite’ meselesi… 2011’de verilen bu vaat Hoca’nın ‘yumuşak karnı’ olmaya devam ediyor.
Harun Karacan bildiğimiz gibi… Petrolcüler Komitesi başkanlığından bu yana aynı performansı sergiliyor. Ticaret Odası Başkanlığı ve Milletvekilliği… Değişen bir şey yok. Karacan yine sahada, yine her yerde, herkesin yanında. Karacan’ın sıkıntısı şu; insanlar Karacan’ı o kadar güçlü görüyor ki her şeyi yapabileceğini düşünüyor. Böyle bir şey mümkün değil elbette. Karacan sorunu çözemeyince vatandaş bunu kabul etmiyor! Karacan’ın gücünün yetmeyeceğini düşünmüyor. Karacan da göz dolduran performansıyla birinci yılını geride bıraktı.
AK Parti’de en büyük sürprizi Emine Hoca yaptı. Davutoğlu’nun ardından yıldızının eskisi kadar parlamayacağı iddia edildi. Ama tam tersine Günay’a çok kritik görevler verildi. Yoğun mesaisine rağmen Eskişehir’i hiç ihmal etmedi. Şu an için CHP’li Utku Çakırözer ile kentle en çok ilgilenen, kentte en çok vakit geçiren vekil görünümünde. Hoca’nın siyaset anlayışı çok farklı. İlçelere olan özel ilgisi, alçakgönüllü olması ve çalışkanlığı takdir topluyor.
Avcı, Karacan ve Günay’ın en zayıf oldukları ve eleştiri aldıkları konu CHP’li belediyelere yeteri kadar muhalefet yapmamaları…
CHP’li vekillere bakalım…
Geride kalan bir yılda Gaye Hoca beni pek şaşırtmadı. 15 Temmuz darbe girişimine kadar ‘sıradan’ denebilecek sakinlikte ve monotonlukta yaptı görevini. Zaman zaman “28 Şubatçıları” andıran açıklamalara imza attı. Usluer’in yıldızı 15 Temmuz sonrası adeta parladı. Başta eğitim olmak üzere partisinin öne çıkan ismi oldu. Aranıp sorulan, fikri merak edilen bir vekil oldu. Usluer, kent konularına ve sorunlarına az zaman ayırıyor.
CHP’nin ‘atom karıncası’ Utku Çakırözer’e kimse akıl sır erdiremiyor! Bir Ankara’da, bir Eskişehir’de… Bir bakıyoruz ilçede çiftçilerle sohbet ediyor, bir bakıyoruz İstanbul’da bir eylemin ortasında. Şu ana kadar herhangi bir ‘etkinliği, açılışı ve toplantıyı’ kaçırdığını gören olmadı. Çalışkanlığıyla herkesi şaşırtmış durumda. 15 Temmuz’da bombalanan TBMM’de verdiği mücadele ise şüphesiz Çakırözer’i gönüllerde başka bir noktaya taşıdı. Partisinde ‘gerginlik’ olmasa Çakırözer’i daha da aktif ve etkili görebilirdik. ‘Kontenjan’ olduğunu ilk günden itibaren unutturan Çakırözer, üzerine düşeni fazlasıyla yapanlardan…
Cemal Okan Yüksel… Çıkışlarıyla dikkat çekti, tespitleriyle yürekleri hoplattı. Zaman zaman kimsenin kabul etmediği bir üslup kullansa da ‘net konuşması’ özellikle CHP’lilerin takdirini kazandı. Kimsenin yanından geçemeyeceği konulara ‘balıklama’ daldı. Yüksel ‘salon vekili’ olmadığını onlarca kez gösterdi. Klas bir vekillik yapıyor. Şova kaçmadan, tribüne oynamadan işini yapıyor. Yasa teklifleri veriyor, iktidarın verdiği önerileri inceliyor. Önümüzdeki seçimde partisi ön seçim yaparsa Yüksel’i listenin üst sıralarında görebiliriz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 3 Kasım 2016 21:26

Eskişehir'in bekleyen projelerini ; bu başarılı vekillerimizden hangisi gündemine alıp , ilgilenecek acaba?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi