Ahmet Ataç 15 02 2024

Kendini bileyen bıçak

Serkan Açıkgöz yazdı

22 Ocak 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Her Kurban Bayramı’nda yoğun şekilde çalışan bıçakçı ustalar teknoloji kurbanı olacağa benziyor. ABD’de kendini bileyen bıçak ürettiler. NASA mühendisleri ve bilim insanları hiç körelmeyen ve aynı zamanda kendini bileyen bıçak üretti.
Kaliforniya merkezli bıçak üreticisi Habitat'ın Genel Müdürü Adam Ackerman, "KNASA Şef Bıçağı" adı verilen ürünün, bilim insanları tarafından geliştirilen ultra sert alaşımdan üretildiğini ve NASA mühendisleri tarafından da test edildiğini belirtti.
Normal bıçaklardan 2 kat keskin olan KNASA’nın 5 kat daha uzun ömürlü olduğunu söyleyen Ackerman, ‘Bu bıçak 200 yıldır yapılan ilk gerçek icat’ dedi.
Bıçak üreticisi Habitat, bıçağın perakende satış fiyatının 100 doların altında olacağını ve mayıs ayında piyasaya çıkacağını açıkladı.
 
Trump ve Obama Twitter takası
ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın görevini devralması ile birlikte atılan ilk adımlardan birisi de, Obama ile sosyal medya hesaplarında değişikliğe gidilmesi oldu.
ABD'nin yeni Başkanı Trump, 20 Ocak itibariyle başkanlık görevini Obama'dan devralarak, Beyaz Saray'da görevine başladı. Trump'ın göreve başlaması ile birlikte, bazı değişiklikler meydana geldi. İlk olarak gizli servis, Trump'ın kişisel telefonunu kullanmasını yasakladı ve özel olarak hazırlanan bir iPhone'u Trump'a teslim etti, ikinci bir değişiklik ise Twitter cephesinde yaşandı. Obama'nın başkanlık süresince kullanmakta olduğu @Potus kullanıcı adlı Twitter hesabının yeni sahibi, Donald Trump oldu.
 
Geliyoo.com açıklaması
Yerli Google Geliyoo.com fiyasko çıktı. Bakan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “yerli arama motoru ile ilgili çalışmalar yapıyoruz” şeklindeki açıklamasının hemen ardından haber sitelerinde yer alan yerli arama motoru projesi Geliyoo.com  test yayınına başladı haberleri vatandaşlar tarafından eleştirilmiş ve 10 milyonluk yatırım buna mı yapıldı şeklinde yorumlara neden olmuştu.
Bakanlık, söz konusu arama motorunun bakanlık tarafından desteklenen proje olduğu algısı oluştuğuna yer verilen açıklamasında, şunları açıkladı:
"Söz konusu arama motorunun var olup olmadığı, iddia edildiği kadar bütçe ayrılıp ayrılmadığı ve yerli olup olmadığına ilişkin bakanlığımızın ilgili birimlerinde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. İddia sahiplerinin, yerli arama motoru projesiyle ilgili bakanlığımızla bir temasları olmamıştır. Ancak, bugün Bakanımız Ahmet Arslan’a hitaben elektronik posta yoluyla bir mektup göndermişlerdir. 'Geliyoo' isimli arama motoru projesine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından maddi ve manevi herhangi bir destek sağlanmamıştır. Bir süre önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’ın bir televizyon kanalındaki 'Yerli arama motoru ile ilgili çalışmalar yapıyoruz' açıklamasının, Geliyoo isimli arama motoruyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Elbette ki ülkemize katkı sağlayacağına inanılan, yerli ve milli her türlü çalışmaya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edecektir."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi