Kim Alıyor Bu Konutları?

Son yıllarda Eskişehir konut fiyatlarındaki enflasyon akıl alır gibi değil. Yeni yapılan ve sıradan diye tabir ettiğimiz apartman dairesi fiyatları bile alıp başını gidiyor.

18 Mayıs 2022 09:14
A
a
Sütiş Eskişehir
Son yıllarda Eskişehir konut fiyatlarındaki enflasyon akıl alır gibi değil. Yeni yapılan ve sıradan diye tabir ettiğimiz apartman dairesi fiyatları bile alıp başını gidiyor.
 
2+1, 3+1 diye tabir ettiğimiz yani ekstra özelliği olmayan evlerin fiyatı 1,5 milyondan 3 milyona kadar giden bir ortalama ile satılıyor.
 
Müstakil, bahçeli, dubleks veya villa diye tabir ettiğimiz evlerin fiyatı ise telaffuz edilemeyecek kadar yüksek.
 
Üstelik bu rakamlar arsa bulunmadığı için arsa fiyatının yüksek kabul edildiği şehir merkezinde değil. Şehrin kenar, uzak mahalleleri dediğimiz yerlerde hatta yakın geçmişte köy diye tabir ettiğimiz şimdiki mahallelerde durum aynı.
 
Düşünün A.Söğütönü mahallesinde yapılan bir villanın fiyatının 14 milyon TL olduğunu söylediler.
 
Bakın bu fiyatlar adeta İstanbul ile yarışıyor, bu fiyatlar tatil beldelerinde birkaç yazlık birden alınacak kadar yüksek fiyatlar.
 
Meşhur internet sitesine girip kıyas yaparsanız siz de göreceksiniz ki, Eskişehir konut fiyatları ortalamanın çok üstünde ve bir balon gibi şişmeye devam ediyor.
 
Fakat benim asıl merak ettiğim şey bu yüksek fiyatlar ile bu konutları kimin aldığı!
 
Çünkü karı koca çalışıp evine aylık 30 bin TL maaş giren insanlar bile bu rakamlarla ev sahibi olamaz.
 
Zaten Eskişehir gibi yüzde 90 nüfusun ortalama geliri 10 bin TL altında olan bir şehirde 2. el ev almak bile pek mümkün değildir.
 
O zaman nüfus artış hızı Türkiye’nin altında olan Eskişehir’de bu kadar fazla konutu, bu rakamlarla kimler satın alıyor.
 
Ekonomisi bu kadar yüksek olmayan bir şehre bu paralar nerden geliyor, merak ediyorum?
Yabancılar mı? Gurbetteki Türkler mi? Kim?
 
Çünkü bu rakamlar arz talebe göre arttığına göre ya şişip bir yerlerde patlayacak ya da biz kiralamaya gücümüzün yeteceği ev bulamayacağız yakında …
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hulki 26 Mayıs 2022 11:47

Kur korumalıdan olmasın sakın bu zenginlik..fakirden al zengine ver..

0 0 Cevap Yaz
Çiftelerli 19 Mayıs 2022 08:23

Türkiye Cumhuriyet i 2001 krizinde bile bu kadar enflasyon görmedi tarihinde bile görmedi

0 17 Cevap Yaz
pompeo 18 Mayıs 2022 14:28

millet ac aacccc ....

3 13 Cevap Yaz
ahmet 18 Mayıs 2022 14:08

ben almıyorum fakir edebiyatı yapanlar alıyor

11 8 Cevap Yaz
Adnan 18 Mayıs 2022 10:56

Eskişehirde Maalesef kenar mahallerde de Arsa yok

9 7 Cevap Yaz
Hamdi 18 Mayıs 2022 09:51

Valla Eskişehirde caddeler arabalardan geçilmiyor, birçoğuda son model araba. Kimsenin malında mülkünde gözüm yok lakin bende bu soruyu kendime soruyorum; Eskişehirde Bu arabaları kim alıyor ? O evleri birçoğu yatırım için alıyor, yani Eskişehirde oturacağından değil. Ayrıca parası olana sınır yok ki; Paran varsa 10 katlı, 40 daireli bir binayı bile satın alabilirsin.

3 6 Cevap Yaz
Adil 18 Mayıs 2022 09:30

Soner bey, bu soru mu şimdi ? Parası olan alıyor evleri tabi ki, bankalar deli gibi kredi dağıtıyor. Tek kriter gelirinizin, en az asgari ücret olması. Mesela ben geçici bir işe girdim geçen aralık ayında, yirmi günlük para aldım. Ocak 21 oldu iş mevsimlik olduğu için bitti. Banka bana nasilsa geri öder diye öyle bir güvenmiş ki kırk günde iki kere aldığım yarım aylık üzerinden bana tam 44 bin tl kredi çıkardı. Tabi 44 bin tl ye ne ev kaldı ne araba ama banka bunu bana ihtiyaç kredisi diye veriyordu. Normalde istesem, bankanın kapısında yatsamda o parayı yine bana borç vermez. Ben almadım bu parayı tabi, İki yarım maaşa bu kadar kolay kredi veren bankalar varken, insanlar evleride çok kolay alırlar

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi