Koordinasyonsuzlaştırabildiklerimizdenmisiniz?

Soner Yüksel yazdı

6 Nisan 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bir solukta başlığı okumak mümkün olmasa da, yıllardır bu başlığı iliklerine kadar yaşayan bir şehiriz. Yerel yönetimler ve kurumlar arasındaki koordine eksikliği artık izahı olmayan duruma gelmiş. Bırakın el ele verip çözüm bulmayı ve sorun çözmeyi, bir araya gelince ortaya yeni sorunlar, aşılmaz duvarlar ve rahatsız edici bir tablo çıkıyor.
Önceki gün bu tabloya Vali Azmi Çelik’te itiraz ederek rahatsızlığını dile getirmiş. 3 ayda bir yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda dile getirilenlerden sonra Vali Çelik uyarmış, “Küçük polemikleri, kendi aranızda çözebileceğiniz sorunları buraya getirmeyin, biz çözüm için buradayız, sorun için değil” demiş.
Zira özellikle son 2 toplantıdan kamuoyuna yansıyan sorunlara bakarsak ortada ciddi bir koordinasyonsuzluk var ve bunun da yansıması ne yazık ki ‘koordinasyon sağlamak’ için yapılan toplantılarda karşımıza çıkıyor.
Sulama kanalları konusunda DSİ ve Büyükşehir Belediyesi, Porsuk su havzası ve temizliği konusunda ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya.
Yani Eskişehir’i yakından ilgilendiren ve ivedilikle çözüm bekleyen konularda birbirine destek olması ortak çalışma yürütmesi beklediğimiz kurumları, daha sorunun tespitinde bile anlaşmış göremiyorken, işin sonunda müspet bir şey beklemek çok uzak bir ihtimal.  
DSİ sulama kanalları konusunda topu taca değil direkt yerel yönetimlere atmıştı. Kanallar yaz aylarında yine tehlike saçacak, arpa boyu ilerleme yok ve korkarım bu bakış açısıyla böyle de kalacak.
Garip olan durumlardan biri de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Kütahya’nın Porsuk havzasını kirlettiği ve arıtmanın sağlıklı olmadığı yönündeki iddiası üzerine Eskişehir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kütahya’yı savunması.
Belki Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü elindeki verilere göre haklıdır, belki iddia gerçeği yansıtmıyordur bilemiyorum ama Büyükşehir Belediyesi’nin iddiası üzerine, ‘Bir bakalım, yeniden inceleyelim, hataya fırsat vermeyelim’ demek yerine direkt Kütahya’yı savunur bir cephede olmak sizi bilmem ama bana biraz ilginç geldi.
Demem o ki şehir tabiatı, siyasi rekabet, direniş, aidiyet eksikliğinin şehrin tamamına sirayet ettiği gerçeğini artık kabul edelim. Kurumsal işbirlikleri, koordinasyon, ortak çalışma, devamlılık ilkelerinden bahseden olursa ağzına kürekle vurun ya da ağzını sıkıca bağlayın. Konuşmasın, zekâmızla dalga geçmesin, beklentiye girip, girip hayal kırıklığına uğramayalım.
Sen, Ben, O, Siz, Biz, Onlar ele ele verdiğimiz tek konu, doğru gidecek işi bile eğmek. Yoksa siz hala Koordinasyonsuzlaştırabildiklerimizdenmisiniz?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi