Kötü oynarken on iki puan kazanmak!

19 Ocak 2017 09:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
               Eskişehirspor ilk yarının son maçında Altınordu spor’u kendi sahasında üç sıfır’lık skorla geçmesini bildi. Sonuca bakılınca çok rahat bir maç kazanıldı denebilir. Ancak işin aslı hiç öyle değildi. Lige verilen aradan sonra, yapılan hazırlık kampın bazı oyunculara yaradığını gözlemlesek de takım bütünlüğü açısında bazı sıkıntılar göze çarpıyordu. Bana göre bunu sebebi, oynanan bu ligde bir oyuncunun bile takımda olmayışı takımın oyununu etkilediğini düşünürsek, bizde ilk on bir de sahada olmayan, kaleci Boffin,  solbek Tarık sağ bek Ahmet Kamil ve Hakan olmayışı takımın oyununu etkilediğini düşünüyorum. Eksilikleri göze çarpıyordu.
Şansımız rakibimizin devre arasında birçok oyuncusu ile yollarını ayırması ve onların yerine genç ve tecrübesiz oyuncular takviye yapmasıydı. Belki ilk defa böyle bir stat ve taraftar önüne çıktıkları için istedikleri oyunu oynayamamış olabilirler. Zaten biz bu hafta çok ama çok şanslıydık.  Rakibimiz genç ve tecrübesiz, Göztepe kendi sahasında Denizlispor’a yenildi. Malatyaspor Sivasspor’la berabere kaldı. Boluspor  Samsunspor’la berabere kaldı. Biz kötü oynamamıza rağmen kazanıp üç puan aldık. Rakiplerimiz tam dokuz puan kaybetti, bizim aldığımız üç puanla bu maç bize oniki puan kazandırdı. Kısacası bazen her takımın kötü oynama hakkı vardır. Biz kötü oynadığımız bir haftada oniki puanlık bir maçı kazanıyorsak iyi oynarken zaten kazanırız. Ancak kötü oynayarak bir defa kazanabiliriz ikincisinde hüsran yaşamak istemiyorsak,  bir an önce toparlanıp kendi oyunumuzu ve gücümüzü sahaya yansıtmalıyız. Aksi takdirde birçok zor şatların bir araya gerek lider olduğumuz bir haftada orada durdurmazlar.
Öncelikle Kendi sahamız ve taraftarımız önünde oynayacağımız Balıkesir maçını kazasız atlatıp önümüzü görmemiz gerekir. Takım içinde bazı sıkıntılar var,  olmalı ve olacaktır. Bazen bu olumsuzluklar sahiplenmeyi daha çok pekiştirir. Arkadaşlığı arttırır insanın düşünmesini sağlar. İnsanın olduğu her yerde bunlar muhakkak olacaktır, önemli olan uzatmamaktır.
Sevgili; Semih sen golcülüğünle kişiliğinle karakter yapınla Türkiye’ye sembol olmuş bir isimsin. Taraftarlar seni çok seviyor ve bu takım şampiyon olacaksa ki olacak, şampiyonluk resminde seninde olmanı istiyor. Bir camiaya ait olmak kabul görmek çok zordur. Sen kısa bir sürede bunu başardın, sakın kaybetme.
Sevgili Dorukhan;Altınorduspor maçının en güzel tarafı senin sahada göstermiş olduğun mücadele ve galibiyete katkı sağladığın oyundu. Birçok yerden övgüler aldın. Bence bu övgüler öz güven açısından önemli. Ancak sakın olarak seni şımartmasın, yolun başındasın daha çok çalışman gerektiğini hocaların muhakkak söylüyordur. Bende çalış çalış ama çok çalış ki gelecek senin olsun derim.
Balıkesirspor maçı kazanmayı alışkanlık haline getirmek ve önümüzü görmek açısından çok önemli. Özellikle Balıkesirspor’un son maçlardaki çıkışını göz önünde bulundurursak çok zor maç olacağı kesin. İnşallah taraftarımızın desteği ile bu maçtan üç puan Eskişehirspor’un olur. Bu zorlu maçta Eskişehirspor’a başarılar dilerim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hüseyin ekim 19 Ocak 2017 11:15

Baskana katılıyorum. Yerinde tesbitleri var. Inşallah sonunuz hayırlı olur. Süper lige çıkarız.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi