Küllerinden yeniden doğan çiftelerspor

Ahmet Bingöl yazdı

13 Mart 2015 23:56
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Birinci amatör küme maçları bitti. Üç takım; İnönü Gençlik ve Spor Kulübü ile yılların takımı Çiftelerspor, gruplarında şampiyon olarak Süper Amatör kümeye çıktılar. Odunpazarı Gençlik ve Spor Kulübü Kırmızıtoprakspor ile oynadığı play-off maçında rakibine üstünlük kurarak Süper Amatör kümeye çıkmaya hak kazandı. Bu üç takımımıza yeni liglerinde başarılar dilerim.
Bu yazımda bir Çiftelerli olarak, Çiftelerspor’dan bahsetmek istiyorum.
Çifteler Eskişehir’in en büyük ilçesi olması sebebiyle, futbola olan tutkunluğu ile Çiftelerspor’un Süper Amatör kümeye renk katacağına gönülden inanıyorum. Futbol oynamaya elverişli sahaları mevcut, Çifteler halkı futbolu seviyor. Takımlarını inanılmaz destekliyorlar. Belediye Başkanı Sayın Metin Özen gerekli desteği veriyor. Yönetim kurulu inanılmaz takımlarına sahipler. Adeta Çiftelerspor’la yatıp Çiftelerspor’la kalkıyorlar.
Çiftelerspor geçmişte profesyonel liglerde oynayan birçok oyuncu yetiştirmiştir. Aklıma gelenler; Ahmet Bilginer, Ankaragücü ligdeyken oynadı. Alper Potuk, Eskişehirspor ve Fenerbahçe’de oynadı. Mehmet Feyzi Eskişehirspor’da, Osman Esen Demirspor ve Afyonspor’da oynadı. Seyfi Özkara Eskispor ve Afyon Şeker, İsmail Koar Aliağaspor ve Eskispor’da yıllarca profesyonel olarak oynadılar.
Çiftelerspor ilçesiyle bütünleştiği ve desteğini aldığı zamanlar neler yaptığına bizzat şahidim.  1990 ile 1995 tarihleri arasında formasını giydiğim Çiftelerspor, o zamanki adı birinci amatör küme olan ligde şampiyonluklar yaşadık. İl dışında Eskişehir’i temsil ettik. Dönemin Belediye Başkanı Sayın İsmail Özen Çiftelerspor’a her türlü desteği veriyordu. Çifteler resmen Çiftelerspor’dan ve Sakaryabaşından ibaretti. Eskişehir, Çiftelere akardı. Eskişehirspor’un, Şekerspor’un, Demirspor’un ve Çiftelerspor’un katıldığı turnuvalar düzenlenirdi. Çifteler halkı da maçlara çok büyük ilgi gösterirdi. Sahanın etrafı taraftarlarla dolardı. Çiftelerspor taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştı.
 Kadrosunda; Yusuf, Gürel, Behçet, Cemalettin, Tarhan, Erdoğan, Yücel, Doğan, Şükrü, Coşkun, Ahmet, Fedai, Seydi, Murat, Hakan, Recep, rahmetli Haluk, Seyfi, İsmail, Murat, Zihni, Serhat, Daks Ahmet, Hüseyin’den oluşan efsane bir kadroydu. Daha sonra yönetim anlayışının değişmesiyle kulüp kapanma noktasına geldi. Üç yıl maçlara katılamadı. Bu durum bir Çiftelerli olarak bizleri derinden üzüyordu. Belediye başkanı Sayın Metin Özen göreve geldikten sonra Çiftelerspor formasını terleten arkadaşlarımdan bir yönetim kurulu oluşturdu. Desteğini esirgemedi, antrenörlük bilgisine inandığım, güvendiğim Yücel Yüce hocaya takımı teslim etti. Yücel hocam ve yönetim çok çalışarak, önce ikinci amatör kümeden birinci amatör kümeye takımı çıkarmayı başardılar. Şimdi de birinci amatörden süper amatöre takımlarını çıkardılar. Çiftelerspor resmen küllerinden yeniden doğdu. Çiftelerli çocukların ve gençlerin bundan böyle spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayacaklar.
Bu yüzden Çiftelerspor’a; Çiftelerli iş adamları, Çifteler halkı ve tabii ki Belediye Başkanı Sayın Metin Özen sonuna kadar sahip çıkıp destek olmalılar. Çiftelerspor Süper Amatör kümeyi de hak ediyor, üst ligleri de hak ediyor. Çiftelerspor’un bu liglere ihtiyacı yok, bu liglerin her açıdan Çiftelerspor’a ihtiyacı var. Bu yüzden Çiftelerspor’a her kesimin destek olup sahip çıkması lazım.
Sayın Başkan; “İnsana yapılan yatırım, en büyük yatırımdır.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi