Ahmet Ataç 15 02 2024

Kurşungeçirmez kumaş yelek üretildi

Serkan Açıkgöz yazdı

8 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kahramanmaraş'ta asker ve polis için üretilen kumaştan kurşungeçirmez yelekler, operasyonlarda daha rahat hareket edilmesine imkân sağlayacak.
Kipaş Yönetim Kurulu ve KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, tekstilde ar-ge kültürünü geliştirerek savunma sanayinin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir üretim modeline geçiş yaptıklarını söyledi. Öksüz, “Kipaş Holding bünyesinde kurulan ar-ge merkezimiz sektörün geleceğine ışık tutuyor. Merkezin üzerinde çalıştığı en önemli konu ise çelik yeleklerin yerini alacak kurşun geçirmeyen kumaş. Bunun yanı sıra ısıya dayanıklı kamuflajlar ve lazer ışığına yakalanmayan giysiler de merkezin üzerinde çalıştığı başlıca projelerden bazıları. Özel bir teknoloji ile üretilen kumaş yelekler, çelik yeleklere göre daha hafif” dedi. Bu muhteşem gelişmeyi hayata geçiren herkesi tebrik ediyorum, Allah’ım asker ve polisimizi korusun inşallah.
 
Bilim insanları ilk kez Türkiye’de
 
Sabri Ülker Vakfı ve Harvard Üniversitesi dünyaca ünlü bilim insanlarını Türkiye’de buluşturuyor.
Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın ev sahipliğinde ilk kez düzenlenecek olan; tüm dünyada metabolizma alanında henüz yayınlanmamış çalışmaların, dünyanın önde gelen bilim insanları tarafından paylaşılacağı "Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu" 5-6 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek.
 
Siri mi, Viv mi?
 
Siri’nin yaratıcılarından Dag Kittlaus ve Adam Cheyer bu sefer yeni bir proje ile ön plana çıkmaya hazırlanıyorlar. Görünüşe göre Kittlaus ve Cheyer bir kaç yıldır bu proje üstünde çalışmaktalar. Viv adı verilen bu proje oldukça iddialı gözüküyor. Diğer akıllı asistanların aksine Viv ile amaç akıllı cihazlara dokunmadan tüm ihtiyaçların giderilmesi. Edilen bilgilere göre Facebook ve Google şimdiden Viv ile ilgilenmeye başlamış. Görünüşe göre geliştiriciler bu sefer tek bir firma ile anlaşmak yerine daha çok kullanıcıya ulaşmayı hedefliyorlar.
 
Sürücüsü olmayan otobüs hizmette
 
Dubai Emiri Raşid Al Maktum Twitter hesabından yaptığı açıklamada şoförsüz, ‘akıllı’ bir otobüsün kentte faaliyete geçirildiğini duyurdu.
Dubai’nin geleceğin şehri olarak tüm dünyaya bir örnek teşkil ettiğini belirten Maktum, ayrıca 25 Nisan’da başlatılan yeni ulaşım stratejisi programı kapsamında 2030 yılına kadar, kentteki yolculukların yüzde 25’ini şoförsüz hale getirmeyi planladıklarını ifade etti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi