MAÇIN KİLİDİ SABIRDIR

Eskişehirspor’un ligde zor günler geçiren Rizespor’la deplasmanda karşılaşacak olması, göstereceği mücadele ve maçın sonucu merak konusuydu.

25 Mart 2014 19:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor’un ligde zor günler geçiren Rizespor’la deplasmanda karşılaşacak olması,  göstereceği mücadele ve maçın sonucu merak konusuydu. Maç kadrolarını görünce bu maçın ikinci plana atıldığına şahit olduk. Biz de teknik heyetin yaptığı gibi yazımızda Rizespor maçını ikinci plana atacağız. Ancak ligin son haftalarına girerken alınan her puanın önemi çok büyüktür. Rizespor maçında mücadele eden oyuncuların da hakkını teslim etmek gerek. Bu zor maçlarda alınan her puanın önemi ve değeri vardır. İleriki haftalarda kıymeti daha çok anlaşılacaktır.
   
    “O kupa bu şehre gelecek”
    Bu gün oynayacağımız kupa maçının önemi değeri o kadar büyük ki günler öncesinden bu maçın alt yapısı hazırlandı. Öncelikle taraftar birliğinin düzenlemiş olduğu birlik beraberlik gecesi ve yemeği, arkasında Ertuğrul hocanın Rizespor maçındaki kadro seçimi kupa maçını ne kadar önemsediği gerçeğini ortaya çıkarıyor. Şehrin havaya girmesi için çeşitli yerleri bayraklarla donatıldı. Taraftarın kupa maçına çok büyük bir ilgisi var. Yönetim yapması gerekeni yaptı, bilet fiyatlarını düşük tuttu. Futbolcular tarih yazmak için sabırsız. Akaminko sorumsuz. Maçın kilit adamı olacakken yapılan bir hata bir çuval inciri berbat etti, inşallah eksikliğini hissetmeyiz.
   
    Kupa maçları iki ayaklı maçlardır. Kendi içinde stratejileri vardır. Ev sahibi takımların tek hedefi kendi sahasında gol yemeden galip gelmektir. İşte bu yüzden çabuk ve hızlı bir Akaminko bu maç için önemliydi. Rakip takım ise deplasmanda bir golün kendilerine büyük bir avantaj sağlayacağını bilerek hareket edecek ve her dakika golü düşünecektir. Bu yüzden her iki takım kontrolü elden bırakmayacaktır. Rakip takım defans anlayışını ön planda tutup oyunu kilitlemeye çalışacaktır, o kilidi taraftar açacaktır.
     
    Bazı maçlar vardır, taraftarın maçıdır. Tribünün ağa babası yapılır sahada ölüyü bile diriltecek atmosfer yaratılır. İşte o maç bu maçtır. Taraftarlar sabırla maçın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar takımlarını sonuna kadar desteklemeliler. Her pozisyonun içinde olarak, her pozisyonu yakından takip ederek, hakemi ve rakip takım oyuncularını baskı altına alarak maçı takip etmek gerekir. Kendi oyuncusu hata yapsa dahi olumlu tepkiyle desteklemek, oyundan kopmamasını sağlamak gerekir. Bu gün bu statta atmosfer bir dakika bile bozulmamalı, sportif çerçevede cehenneme dönmelidir. Tribündeki olumlu sinerji muhakkak sahada karşılığını bulacaktır. Yeter ki sabırlı olalım, çükü bu maçın kilidi sabırdır…

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi