Madonna

21 Ekim 2016 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yalnız taşla, duvar olmaz.                                                   
Karacaoğlan
Dostun da düşmanın da akıllısını tercih ederim. Hayatında Sebahattin Ali okumamış, yolda her gördüğünü nenesi dedesi zanneden hatun kişi dünyadaki tek Madonna’nın şarkıcı Madonna olduğu kanaatinde…
Ulusal kanallarımızda, boy göstersinler de nasıl olursa olsun. Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ya? Yeter ki kendi görüşleri doğrultusunda konuşsunlar da, yalan yanlış da olsa kabulümüzdür anlayışındalar…
Cehalet diz boyu. Önüne gelen her konuda sallıyor. Okumamış, cahil kalmış, şark kurnazı olarak bilinenlerde, yeter ki kendi ufak çıkarları görülsün şakşakçılığa bayılıyor.
Bazıları da cehalet ortaya çıkmasın diye alıntı ve kopyalamalarla idare ediyorlar. Yeni Gündem’de yazan dostum arkadaşım Zafer Çatel de bu konuda oldukça dertli. Hele Eskişehir’in 1/25 binlik planları ile ilgili yazmaya başlayınca ilgi birden bire arttı. O kadar uzun notları okumaktansa Sayın Çatel’den alıntı yapmak kolaya geliyor… Üzülme dostum bu yolla da olsa öğretiyorsun.
Okumaya, araştırmaya gerek yok. Kahve toplantılarında ve oturulan yerlerdeki sohbetlerde kulakta kalanlarla da yazılsa olur. Toplum yeter ki işine gelen yazılsın, konuşulsun istiyor. İçeriğin doğru olup olmaması kimseyi ilgilendirmiyor.
Seçimler geliyor. Üfüren üfürene… Mangalda kül bırakmıyorlar. Sorgulamayan bir toplum olunca, yandaşın söyledikleri mutlak doğru kabul edilince sallamada sınır da tanınmıyor.
Kişisel çıkarlar yerine toplumsal çıkarlar, ulusal çıkarlar ne zaman öne çıkarılacak. Sorunlar nasıl çözülecek. Yetişmiş insan gücüne, okumuş kendi konusunda uzman olanların yönetimine ne zaman kavuşacağız.
‘OKU’ denilmesine rağmen, okuyor muyuz? Araştırıyor muyuz? Sorguluyor muyuz?
Eğitimde reform gerekli mi? Çalışma hayatında kanunlar ve ortamlar düzgün mü? İşe girişte liyakat temel alınıyor mu? Siyasal partiler yasası, seçim kanunları değiştirilmeli mi? Meclis iç tüzüğü konusunda düşünceler neler? Eğitim muasır (çağdaş) medeniyetler seviyesinde mi? Hukuk güvencemiz var mı? Yarınlarımız için kendimiz ve ülkemiz hazır mı? Soru çok…
Ama ‘Madonna’ dendi mi konuşan, üfüren de çok. Çalsın sazlar oynasın insanlar… Bazılarımız onları gördükçe kafayı yer, bazılarımız zıplar zıplar oynar. Tek bildikleri şarkı, türkü, şamata… Bırakalım yönetsinler, bırakalım konuşsunlar, bırakalım ne isterlerse olsun… Benim dansım yarım kalmasın da?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
mucella 21 Ekim 2016 17:28

Tebrikler azda olsak bu fikirleri benimsiyenler belki giderek fazlalaşiriz diye umitle bekliyorum.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi