Maliye Bakanı Altyapı'dan geliyor

4 Temmuz 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçenlerde belirtmiş, altını çizmiştik. “Adından bu kadar bahsediliyor, olumlu ya da olumsuz gerçek ya da gerçekle ilgisi olmayan hemen her durumun başına birinin ismi geliyor ise o kişi doğru yoldadır ve ufku açıktır” diyerek. Eskişehir Vekili Harun Karacan'ın diğer işlerinde olduğu gibi Vekillikte de başarılı bir süreç izlediğine değinmiştik.
Ticaret hayatında kişisel başarısını Ticaret Odası Başkanlığı ile taçlandıran, TOBB’da etkisini hissettirecek bir lobi yeteneği olan ve bu etkiyi BALO Başkanlığı ile taçlandıran Karacan, henüz yakın bir geçmişte partisine ciddi bir oy katkısı ile vekil oldu.
Vekil olup durmadı. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Vekili oldu. Eskişehir'deki alışkanlığını Ankara'ya da aktardı. Çaycısından, otopark görevlisine elini sıkmadığı, ismini öğrenmediği, ayaküstü sohbet etmediği kimse bırakmadı. Gözümüzle şahit olduk ki; kısa zamanda ciddi bir sempati ve fark edilir bir vekil oldu.
Bu arada adı sürekli bazı mevzuların içinde oldu. Parti içinde muhalif olanlar olduğu söylendi, Eskişehirspor'da bazı isimlerden taraf oluyor dendi, şu dendi, bu dendi ama hiç birine cevap vermeden işine baktı, iddiaları kısa zamanda çürüttü.
Önceki gün öğrendik ki, başarı basamaklarına bir halka daha eklemiş. Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak da Karacan görev yapacak.
Demek ki partisi de Karacan'ın uzmanlık alanını keşfetmiş ki, bu minvalde görevlendirme yaparken henüz yeni bir vekil olan Karacan'ı görevlendirmekten çekinmeden ona sorumluluk yüklüyor.
Bu durum ilerleyen dönemlerde Eskişehir'in kendi Maliye Bakanı'nı altyapısından çıkartacağına işaret sanki... Kemal Unakıtan Eskişehirli değildi, Nabi Avcı ile Bilecikli Eskişehir sayılsa da Eskişehir'e 40 km kadar yaklaştık ama görünen o ki, bu kez Bakan içeriden çıkarsa hiç şaşırmayacağız ve çok da sevineceğiz…
Tabii işe sadece partisel boyuttan bakanlar olacak. Ak Parti mensubu diye bu başarıyı görmezden gelenler ve gidişatı abartıyorsun diyenler de olacak. Ama ben parti ayrımı yapmaksızın Karacan'ın sadece partisinin değil, Eskişehir'in bir evladı olarak şehrin vekili olduğunu ve aksi yönde bakanlar varsa da bu bakış açısıyla bakmaları gerektiğini düşünüyorum.
Üstelik Eskişehir'in bazı uzlaşılmaz, bazı aşılmaz ve kaprisvari noktaya gelen konularında, daha güçlü bir Karacan'ın daha etkili, daha çözüm adımları atacağından şüphem yok.
En nihayetinde tanısın, tanımasın herkesin imdadına koşmaya çalışan bir adam, şehrin imdat çağrılarına da seve seve koşacaktır. Yeter ki genel siyaset şehre farklı bir tavır olarak işlemesin ve onun içinde boğulmayalım.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 4 Temmuz 2016 21:16

Eskişehir'in ESOPYA ve Kızılinler gibi projelerini çözebilecekse , neden olmasın?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi