Ahmet Ataç 15 02 2024

Mazeret, bahane yok, kombine çok

15 Ağustos 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor'un bir nevi ‘ölüm kalım sezonu’ olarak değerlendirdiğimiz ve tüm hesapların şampiyonluk üzerine yapıldığı bir sezona başlıyoruz.
Çok değil 1 hafta sonra başlayacağımız PTT 1. Lig için alışılmışın çok üstünde bir kadro oluşturuldu. Üstelik maddi sıkıntıların en kötü, en olumsuz döneminde.
Malumunuz yeni sezonda 4 haftalık bir seyirci cezamız var. Ardından ise maçlarımızı yeni stadyumumuzda oynayacağız ve görev sırasının bizde olduğu aşikar.
Kombine satışları geçtiğimiz günlerde resmi olarak başladı. Pazar günü de dahil açık olan gişeden satım- alımlar başladı. Konyaspor'un 30 Bin kombine sattığı bu sezonda bizim hedefimiz ise ‘26 Bin’ diyoruz ama...
Ama'sı şu ana kadar beklenen tablo, ilgi, hava ne yazık ki oluşamadı. Sosyal Medya'da bazı serzenişler var, yer beğenmeyen, fiyatlardan rahatsız olan v.s. yani türlü türlü mazeret görüyor, okuyor ama kusura bakmayın bunların hiç birini içinde bulunduğumuz durumda ciddiye alamıyorum.
Öncelikli amacımız yeni stadyumu son koltuğuna kadar doldurmak, rakipleri bu stadyumu dar etmek, takımın 12. hatta 13. adamı olmak değil mi?
90 dakika takımı desteklemek, nasıl bir futbol kenti olduğumuzu, ne özel bir taraftar kültürümüz olduğunu tüm futbol dünyasına bir kez daha ispat etmek değil mi?
En güzel yerde, en ucuz fiyata, hiç ses çıkarmadan maç izlemeyi istemek Eskişehispor ruhuna biraz ters değil mi?
Elbette aileler, yaşı ve gücü yetmeyenler ve coşkuya 90 dakika eşlik etmeyenler de olacak. Kimse kimseyi zorlamıyor, zorlamaz da. Yıllardır bunu yakından görüyoruz. O taraftarlarımız da eskiden olduğu gibi bu stadyumda da yerlerini alacaklar. Ve eminim bir şinanari, bir 3'lü bir espanada dayanamayıp onlar da var güçleriyle o ateşin ucundan tutucaklardır.
Velhasıl kelam mazeret, yer beğenmeme, bahane üretme mevsiminde değiliz. “Gelemeyen ama durumu olan bile bir kombine alsın ve başkasına devretsin” diyoruz. Bu işi bir görev, destek, bir diriliş ruhuyla yapalım çağrısındayız.
Biz bu havadan mahrum kalır, biz sudan sebeplerle bu desteğin uzağında kalacaksak, ne efsane ruhun altını doldurabiliriz, ne de bir daha izleyecek bir takım bulabiliriz.
Bu yüzden bırakalım kendi içimizde didişmeyi, münakaşa etmeyi, alt dolsun da üstten yer alalım söylemlerini...
Biz bile görevimizi eksik yaparsak, maddi destek konusunda elini taşın altına koymaktan kaçınan, bahaneler üreten ve kaçak güreşen bazı kalbur üstü isimler ve kurumlar hepten çark eder. 
Unutmayın altı, üstü, sağı, solu yok tribünün... Alacağımız kombine sadece Eskişehirspor'un yanı... Gerisi lafı güzah…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi