Merak ettim, aydınlatırsanız sevinirim!

Soner Yüksel yazdı

20 Şubat 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bir okurumuz ESKİ’nin su otomatlarından 17 Şubat tarihinde ve 20 saniye arayla yüklediği iki su makbuzunu yollamış bizlere. 
Makbuzlardan ikisi de 20 TL değerinde yükleme yapıldığını ancak birine 6.45 m3 diğerine ise 5.86 m3 kredi yüklendiğini ve bu işin nedenini araştırmasına rağmen bulamadığını söylüyor. 
Köşede fotoğrafına da yer verdiğimiz makbuzlara bakınca iddianın doğru olduğuna ben de tanık oldum. 
Detaylı bakıldığında aradaki farkın Çevre Temizlik Vergisi’nden kaynakladığına tanık oldum. Konuya hâkim biri değilim, bunun değişken olup, olmadığını da bilmiyorum. O yüzden buradan ESKİ yetkililerine sesleniyor ve en azından kafalarda herhangi bir soru işareti kalmaması adına kredi yüklemedeki bu rakamların neden değişik olduğu konusunda bizleri aydınlatmalarını rica ediyorum. 

Tepebaşı sessiz, derinden, çok etkili 
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç siyaset üstü bir profile sahip. Hiçbir zaman onu partizanca söylemler ve eylemler içinde görmüyoruz. Ancak seçim dönemlerinde partisi adına son derece ciddi çalışmaların içinde giriyor ve standart üstü bir performans sergiliyor. Yani bir parti adına aranıp da bulunamayan bir Belediye Başkanı performansı sergiliyor. 
Bir bakıyorsunuz Alpagutlular ile, bir bakıyorsunuz Bahçeciklilerle, bir bakıyorsunuz Ağrılar davet etmiş oraya gitmiş, bir bakıyorsunuz kadınlar çağırmış oraya koşmuş. 
Ve tüm bunları sessiz, sakin, paniğe kapılmadan ve yine naif çizgisini bozmadan yapıyor ki, bu da referandum öncesi son derece önemli bir mesajdır bu işi kavgaya, hakarete ve dahi tercihlerinden ötürü insanları kutuplaştıranlara. 
Bu çalışmalar ne kadar etkili, bu tempo nasıl sonuç verecek şimdilik bilemeyiz. Ancak çok değil 2 aya kalmadan yani 16 Nisan akşamı öğreneceğiz. Bakalım ağaçlar meyve vermiş mi? 

Bazı isimler EVET ve HAYIR çalışmasına katılmasın 
AK Parti’de de CHP’de de bazı isimler var ki, bu isimler ne yaparsa yapsın insanlar doğrusunun tersi olduğunu düşünüyor. 
Bu isimlerin kimi partilerin içinde çok aktif görevlerde, kimi ise partiye giremiyor, sevilmediği söyleniyor ama yine de parti adını kullanarak başta sosyal medya olmak üzere hemen her yerde karşımıza çıkıyor. 
Çoğu parti adını kullanmadan ciddiye alınacak, sözü dinlenecek adamlar değil. Gel gelelim öyle işlere imza atıyor, öyle eylemler yapıyorlar ki, yaptıkları her şey partilerine zarar veriyor.
Bu isimleri son günlerde Evet-Hayır propagandası içinde de görüyor, söylemlerine tanık oluyoruz. 
Ayrıştırıcı, uç, rahatsız edici ve hakarete, tehdide varan söylemleri var. Öyle ki ben kararsız olsam ve bu insanlarla karşılaşsam onlar ne diyorsa tersini yaparım. Bu yüzden AK Parti ve CHP yönetimleri bu isimleri özellikle sosyal medyada iyi tespit etsin. İyi analiz etsin, yoksa bu insanlar yüzünden bir çuval incir mahvolacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi