Mercedes’ten elektrikli araba

12 Haziran 2016 10:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Mercedes, elektrik enerjisi ile çalışan ilk otomobilini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Otomobil Ekim ayında Paris'te kullanıcılarla buluşacak.
Tamamen elektrik enerjisini kullanarak çalışan ilk elektrikli otomobilin tanıtım tarihi açıklandı.
Mercedes'in elektrikli otomobili 1-16 Ekim tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek Motor Show'da kullanıcılara tanıtılacak.
Mercedes, ürün gamında A ve B sınıflarında benzin motorlu Hybrid çözümlerine yer veriyor. Yeni tanıtılacak modeller de Hybrid ve tam elektrikli formda olacak. Esas konumuz ise tamamı elektrik motorundan güç alacak yeni model.
Mercedes'in MKA (Modüler Elektronik Mimarlık) teknolojisini kullanarak oluşturacağı düşünülen SUV çözümünü, 2020 yılına kadar kullanıcılarla buluşturması bekleniyor.
 
Google'dan Euro 2016 'Doodle'ı 
Özel günleri Doodle yaparak kullanıcılarına hatırlatan Google, bu kez de EURO 2016’yı Doodle yaptı. 
Google'ın özel günlere ait 'doodle' uygulaması devam ediyor. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan arama motoru Google, Euro 2016 Fransa Avrupa Futbol Şampiyonası'na özel bir 'Doodle' çıkardı.
Şampiyonaya katılan tüm ülkelerin bayraklarının yer aldığı Doodle'da, Fransa'yı sembol eden horoz figürü, Fransa'nın ev sahibi olması nedeniyle Doodle'ın ortasında kullanıldı.
 
 Domuzda insan organı geliştirmek  
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bilim insanları insanlara nakledilmek üzere domuzlarda insan organları geliştirmeyi deniyor.
Domuz embriyolarına enjekte edilen kök hücreler ile "chimera" olarak bilinen insan-domuz melezi embriyolar geliştirilmeye çalışılıyor.
 
Organ nakli için umut
Böyle bir durumda, organ bağışı ya da vücudun nakledilen organı reddetmesi gibi vakalar engellenebilir. Hali hazırda yeni bir böbrek ya da karaciğer gibi organların nakli için milyonlarca insanın bağış beklediği tahmin ediliyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi