Milli Takım’da yine hüsran

Türkiye A Milli Takım’da yeni bir hüsranla karşı karşıyayız. Bildiğiniz üzere 17 Kasım 2012’de İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un

21 Ağustos 2013 18:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye A Milli Takım’da yeni bir hüsranla karşı karşıyayız. Bildiğiniz üzere 17 Kasım 2012’de İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un teknik direktörlüğünü yapan Abdullah Avcı, büyük umutlar sonucu Milli Takımların başına geçmişti. Her şey çok güzel başlamıştı oysa. Portekiz devini kendi ülkesinde 3-1 mağlup etmemiz, hazırlık maçı olsa dahi geleceğe umutla bakmamızı sağlamıştı. Yine deplasmanda bir hazırlık karşılaşmasında Ukrayna’yı devirmek Abdullah Avcı’nın ne kadar doğru bir tercih olduğunu göstermişti.
2014 Brezilya Dünya Kupası Elemeleri maçlarında ise Hollanda ile oynanan 2-0 mağlup ayrıldığımız karşılaşmada ise milli takım müthiş bir oyun sergilemiş ancak bireysel hataların yanında Hollanda’nın güçlü ayakları devreye girmişti.
İkinci maçta rakip Estonya karşısında alınan 3-0’lık mağlubiyet aslında peri masalının kötü biteceğinin habercisiydi. Güçsüz rakip karşısında alınan 3-0’lık galibiyetten ziyade oynanan kötü futbol ve Avcı’nın Selçuk İnan gibi Türkiye’nin en iyi orta sahasını oynatmama polemikleri gündeme yerleşmişti.
Öylede oldu, art arda alınan Romanya ve Macaristan mağlubiyeti bir anda dengeleri alt üst etmişti. Brezilya kapıları yüzümüze kapanmaya çok yakınken güzel başlayan serüven geçtiğimiz gün sona erdi. Abdullah Avcı 2 yıl sürdürdüğü kariyerine son verdi.
Şimdi merakla beklenen Milli takımın başına kimin geçeceği. Şu an Türk futbol kamuoyunda A Milli Takım’ın kısa sürede başarı elde edip Brezilya Dünya Kupası’na gitmesini sağlayacak bir teknik adamın gelmesini istiyor.
Evet, böyle olmalı. Deneyimi olan Mustafa Denizli, Şenol Güneş gibi isimlerin geçmesi gerekiyor. Dağılan bir milli takımı anca deneyimleri ile bu iki teknik adam toparlayabilir. Tabi ki konuşulan bir diğer isim ise Fatih Terim. Türkiye’de büyük başarılara imza atan teknik adamı istememek aptallık olur. Ancak Fatih Terim’in gelişi bizi büyük bir kaosa sürükleyebilir.
Çünkü yıllardır Milli takımda olan ancak olmuyormuş gibi görünen lobicilik yani futbolcu kayırma söylentileri çoğalacak. Çünkü Fatih Terim’in hem Galatasaray’ı hem de milli takımı çalıştırması gündemde. Bunu yürütebilecek bir teknik adamdır Fatih Terim…
Ancak çok fazla yıpranacaktır.
Milli takımın kadrosunda şuan en fazla Galatasaray ve Fenerbahçeli oyuncular bulunuyor. Hal böyle olunca Fatih Terim’in Galatasaray’dan yakından tanıdığı ve haklı olarak daha fazla oyuncuyu kadrosuna katacağı düşünülüyor. Bu söylentilerin şimdiden çıkması yeni bir krizin habercisidir. Daha göreve gelmeden Galatasaray-Fenerbahçe tartışmalarının oluşması büyük bir aptallıktır.
Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli bu göreve layıkıyla yapacak kişilerdir. Ve bu kişiler, bizi kısa süreli başarıya götür. Bu isimler Türk futbolunda büyük başarılar yakalamış ve yakalamaya devam edeceklerdir. Şu ana kadar TFF’nin yaptığı en doğru iş bu isimleri listesine almasıdır.
Ayrıca gündemde birde ‘Yılmaz Vural denenmeli’ kampanyası yapılıyor. Tabi ki Yılmaz Vural ‘Kurtarıcı’ olarak küme düşmeye yakın ekipleri kümede tutmayı başarmıştır. Ancak burası Milli Takım. Denenme yeri değil. Bu tercih sadece zaman kaybı yaşatır…
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi