Milyon verseniz işyeri açamaz!..

Serkan Açıkgöz yazdı

6 Mart 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Teknoloji gün geçtikçe insanoğlunu şaşırtmaya devam ederken (olumlu/olumsuz) gazetemizin dünkü sayısında yer alan bir haber de bu anlamda bir hayli dikkat çekiciydi. Haberde, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan çok önemli uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Turan, 2000’den sonra doğan kişilerin kendilerini yönetemeyeceklerini belirtiyor ve ekliyor, “2000’den sonra doğanlar 2030-2040’tan sonra kendisini yönetemeyecek. Sistem, çocuğa hayat becerisi kazandırmıyor. Bir milyon lira verseniz işyeri bile açamayacaklar.”
 
En uzak galaksi keşfedildi
 
1990'da Discovery uzay mekiği tarafından yörüngeye taşınan Hubble'ın keşfettiği GN-z11' in 'Büyük Patlama'dan 400 milyon yıl sonra oluştuğu tahmin ediliyor.
Gök bilimciler, Hubble Uzay Teleskobu ile şimdiye kadar tespit edilen dünyaya en uzak ve en yaşlı galaksiyi buldu.
Hubble Uzay Teleskobu ile dünyadan 13,4 milyar ışık yılı uzaklıktaki galaksi görüntüledi. Evrenin doğumundan 400 milyon yıl sonra oluştuğu sanılan galaksiye GN-z11 ismi verildi.
 
Astronot uzayda 5 santim uzadı
 
Boyunun kısa olduğundan şikâyetçi olanlar bu bilgi tam da sizler için (aynı zamanda bana göre de).
Uzayda 340 gün kalan astronot Scott Kelly boyu yaklaşık 5 santimetre uzayarak döndü. Dünyaya döndükten 2 gün sonra Kelly'nin boyu yerçekiminin etkisiyle eski uzunluğuna döndü.
Üç gün önce uzaydaki görevini bitirerek dünyaya dönen Kelly’nin vücut ölçülerinde önemli değişiklikler gözlendi.
Uzayda yerçekiminin olmaması astronot Kelly’nin omuriliğini esnetti, bu durum boyunun 5 santimetre uzamasına neden olmuştu. Dünyaya dönmesiyle yerçekimine kavuşan Kelly'nin boyu iki gün içerisinde eski haline döndü.
 
Facebook ne kadar vergi ödüyor?
 
Facebook’un bir yıl içerisinde ödediği vergiye ilişkin rakamlar ortaya çıktı. Açıklanan rakamlar olukça şaşırtıcı. İşte Facebook'un ödediği vergi tutarı.
Gün içerisinde en çok kullandığımız WhatsApp ve Instagram gibi uygulamaları bünyesinde barındıran Facebook, diğer firmalardan istisna olarak ortalama bir çalışanla eş değer bir vergi ödüyor.
The Independent'ta yer alan haberde, şirketin 2013-2014 yılları arasındaki vergi ödemelerine ilişkin veriler yer aldı.
HMRC (Birleşik Krallık Gelirler ve Gümrükler Genel Müdürlüğü) tarafından açıklanan bilgiler ışığında, 2014 yılında Facebook, İngiltere merkezli çalışanlarına 210 bin sterlin tutarında bir ödemede bulundu.
Firma buna karşılık İngiltere topraklarında 2014 yılında 4.327 sterlin vergi ödedi. Bu vergi rakamı ortalama bir öğretmen ile neredeyse eş değer bir tutar anlamına geliyor.
Şunu da belirtmek gerekir ki, dünya üzerinde Facebook’u en çok kullanan 6.ülke konumundaki Türkiye’de Anayasa’da belirli bir hükmün olmaması nedeniyle sosyal ağların ödediği vergilerin tutarı 0 (sıfır) TL.
 
Win10 ekstra güvenlik istemeyecek
 
Windows 10 bugüne kadar geliştirilmiş en güvenli Windows işletim sistemi olabilir. Ne yazık ki günümüzde önemli şirketler ve hastaneler güvenlikten çok uzak ve kolay hacklenebilen sistemlere sahip.
Windows bir süredir ürünlerinin içinde Windows Defender isimli antivirüs uygulaması bulunduruyor. Bu güvenlik programı internet sitelerini ve indirmeleri inceliyor ve sizi hacklenmekten alıkoyuyor.
Antivirüs işe yararsa Microsoft’ta kalifiye IT profesyonellerini zincirden çıkarabilecek ve ev kullanıcısı için her şey daha kolay olacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi