MPT-76 seri üretime başladı

Serkan Açıkgöz yazdı

15 Mayıs 2016 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Milli piyade tüfeği olarak adlandırılan, Makine ve Kimya Endüstri Kurumu tarafından Kırıkkale Silah Fabrikası’nda seri üretimine başlanan MPT-76 daha önce kötü bir sorun yaşamıştı. Alınan bilgiye göre eski MKE Müdürü olan Mustafa Tanrıverdi, bu milli silah projemizi 300 Bin Dolar'a satmaya çalışırken yakalanmış ve böylesine önemli bir projenin gizliliği korunabilmişti. 4 kilo 180 gram ağırlığa 600 metre menzile sahip olan MPT-76 dakikada 700 mermi atabiliyor.
 
Bilgisayar her dakika eriyor
 
Durgunlaşan Bilgisayar (Pc) sektörü için kötü haberler gelmeye devam ediyor. Canalys’in raporuna göre dünya çapındaki PC satışları, 2016’nın ilk çeyreği itibariyle 101 milyonda kaldı. Bu sayı, geçen senenin ilk çeyreğine kıyasla yüzde 13 düşüş yaşandığı anlamına geliyor.
 
Liseliler icat etti
 
Milas'ta bir grup liseli, hazırladıkları projeyle öğretmenlerinin 1998 "Şahin" marka LPG'li otomobilini iPhone'la çalıştırmayı başardılar.
Muğla'nın Milas ilçesinde bir grup lise öğrencisi, TUBİTAK sergisi için hazırladıkları projeyle öğretmenlerinin 1998 "Şahin" marka LPG'li otomobilini mobil yazılımla uzaktan çalıştırdılar.
Okulun Bilişim ile Motorlu Araçlar Teknolojileri bölümünde okuyan Mehmet Yalçın Dönmez ve İbrahim Akar adlı öğrenciler, öğretmenlerine ait 1998 model otomobilin elektrik devresine bluetooth teknolojisini uyguladı.
 
Whatsapp masaüstüne geldi
 
WhatsApp, Windows ve MAC OS X platformları için yeni uygulamasını yayınladı. WhatsApp'ın masaüstü uygulamaları sayesinde mesajlaşma deneyiminize yeni bir soluk katabilirsiniz.
WhatsApp'ın masaüstü uygulaması işin aslında WhatsApp Web'ten farklı bir şey sunmuyor. Sadece tarayıcıya olan bağımlılığı ortadan kaldıran WhatsApp'ın masaüstü sürümü, tasarımsal açıdan da yine web sürümüne benziyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi