Muharrem İnce için evet/hayır

Cihan Yıldırım yazdı

27 Mart 2017 10:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Muharrem İnce’nin kent merkezinde miting yapmasına ‘evet’ diyorum. Çünkü kim ne derse desin miting hala bu topraklarda ‘gücün’ sembollerinden biri. Aksine dair yüz örnek verilse dahi ahali ikna olmuyor. Örgütün motivasyonu için de mitinge ‘evet’ diyorum.
Muharrem İnce’nin kent merkezinde miting yapmasına ‘hayır’ diyorum. Çünkü mitingin zaten hayli karışık olan CHP’yi daha da karıştıracağını hesap etmeliydi. Hayırcı dört bin kişiden ‘hayır’ sözü almak ne derece mantıklı? Ettiği hayır, ürküttüğün kurbağa meselesi...
 
Dönüp kendi partilisine baksınlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükerşen’i tebrik etti mi etmedi mi? İmza attı, atmadı… Erdoğan değil, basın birimindeki bir arkadaş yazdı! Aslında rutin bir uygulama… Zaten ziyaret de olmadı… AK Partili Dündar Ünlü ‘tebrik’ krizini savuşturmaya çalışırken kalesinde başka bir gol gördü. Partisinden Menderes Türel, taaa Antalya’dan uzanamayacağı bir köşeye gönderdi topu. Dönüp Büyükerşen’e baksınlar! Sanırım AK Parti, ona buna değil dönüp kendi adamlarına bakmalı.
 
Payı yok mu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘imzalamadığı’ metinde Eskişehir övgüsü var. Yine o metinde “Bu gelişmede payı olan Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibi başta olmak üzere herkesi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” deniyor. Eskişehir’in geldiği noktada 99’dan beri belediyeyi yöneten Büyükerşen’in payı yok mu? Rektörlüğü falan saymıyorum… Herkesin katkısı var. Kemal Unakıtan’ın da, Nabi Hoca’nın da, Fahri Keskin’in de, Kadir Çalışıcı’nın da, Murat Canözer’in de… Büyükerşen’in de katkısı var. Daha iyi olabilirdi, daha büyük olabilirdi bunlar ayrı tartışmalar. Sonuçta katkısı var. O metne şiddetle itiraz edenler ‘Büyükerşen’in katkısı yok mu’ diyor.
 
İki yeni kitap
Gazeteci, yazar ve şair abimiz Rahmi Emeç, yedinci kitabına imza attı. Hasarlı Tarih Notları ismini verdiği çalışma okurlarıyla buluştu. Kendimizi bulacağımız bir kitap olduğuna eminim.
Köşe yazarımız Şinasi Kula, yeni yıla verimli başladı. Önce ‘Agresifim’ parçasını yaptı. Şimdi de bir süredir üzerinde çalıştığı ‘Erkeğin Kahpesi’ isimli kitabını çıkardı. Emeklere teşekkürler…
 
Bahar geliyor ama…
Kravatlı aşırı ciddi adamlar… Hepsi gran tuvalet… Ceket falan, koyu renk takım elbiseler. Bazen askerler de oluyor. Tören elbisesi giymiş oluyorlar. Sonra özenle yerleştirilmiş odunlar. Ne olur ne olmaz diye hazırda bekleyen ormancılar. Kadınlar da Oscar alacak gibi giyiniyor. Ateş yakılıyor, üzerinden atlanıyor. Ceketinin önü ilikli olarak atlayan yetkililer gördüm. Ne yapıyoruz? Baharın gelişi Nevruz’u kutluyoruz! Bahar size gelmediyse kutlamayın abilerim, ablalarım. Ha geldiyse de hakkını vererek kutlayın.
 
Türker yine boş dönmedi
Gazetemizin Görsel Yönetmeni Türker Atak, hepimizi gururlandıran bir başarıya daha imza attı. Artık alıştık diyeceğim ama yine de aldığı ödüller ekibimizi heyecanlandırıyor. Dikkat çeken tasarımlara imza atan arkadaşımız, 2014 yılında BYEGM’nin yarışmasında ikinci olmuştu. Sonraki yılda bir tasarımı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin KAS ile düzenlediği yarışmada Övgüye Değer Ödülü almıştı. Ve bu sene… Kendisini sürekli geliştiren Türker, TGC ve KAS’ın yarışmasında birincilik elde etti. Genç yaşına rağmen Türkiye çapında üçüncü ödülünü aldı. Keyifli, rahat okunur ve şık tasarımları nedeniyle işten anlayanların takdirini kazanan Türker, aynı zamanda aldığı ödüllerle Eskişehir basınının adını duyuruyor. Aldığı ödüller için, işini ciddiye aldığı için tebrik ediyorum. Mesleği keyifli ve çekilir hale getirdiği için de ‘eyvallah’ diyorum.
 
Sivrihisar bir anlığına…
  • İlçemizi ‘dünyanın merkezi’ olarak biliyoruz
  • Ama fakat lakin…
  • CHP Lideri Kılıçdaroğlu miting yapınca bir süreliğine…
  • CHP’lilerin
  • Hayırcıların
  • Gerginliğin
  • Servisçilerin
  • Taşıma suyla değirmen döndürenlerin
  • Toplu taşımanın
  • Stresin
  • Trafiğin
  • Sen gelmezsen biz geliriz’cilerin
  • Eee ne anladık bu işten’cilerin
  • Ahh ulan Sinan’cıların
  • Buraya gelemeyeceğimizi sandınız’cıların da merkezi oldu
 
Demeyin şu lafı…
İşsizlik diye bir şey yok, çalışmak isteyene iş var… Son günlerin moda lafı! İşin ekonomik yönüne, istihdam boyutuna, TÜİK tarafına hiç girmeyeceğim. Yetkili kimselere ‘şu lafı kullanmaktan vazgeçin’ diyorum. Haklı olabilirsiniz ama yine de kullanmayın. İtici oluyorsunuz, halden anlamaz gözüküyorsunuz, sıkıcı bir profil çiziyorsunuz. Varsa bir tespitiniz başka cümlelerle ifade edin.
 
Bugün ES TV’de buluşalım
Evet ve hayır’cıları bir araya getiriyoruz. Saat 15’te canlı yayın yapacağız. İtiraf edeyim biraz heyecanlıyım. İlk kez böyle bir oturum yöneteceğim. İnşallah katılımcılar yardımcı olur. Evet Platformu’ndan Muammer Karaman, Sıtkı Karaca ve Mustafa Özkan’ın karşısına Hayır Platformu’ndan Günay Ayaz, Yalçın Mutlu ve Nilsu Kesim çıkacak. Kazanan demokrasi olsun…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi