Nabi Avcı bir konuda çok haklı…

Soner Yüksel yazdı

17 Mart 2017 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Eskişehir’de ‘Evet’ çalışması için sahaya indi. Dün gazetecilerle bir araya geldiği toplantıyla ilk mesajlarını verdi. Ben işin referandum kısmına değinmeyeceğim. Benim Avcı’yı haklı bulduğum kısım Eskişehir’de yapılan işler ve karşılığıyla ilgili.
Şu bir gerçek ki; AK Parti teşkilat ve vekil profili adına Eskişehirli en olgun, verimli dönemini yaşıyor. Kavgacı üslup yerine ‘uzlaşıya daha yatkın isimler bir araya geldi’ dersek yanlış olmaz.
Bakan Avcı’nın onca mesai içinde şehre dair her detaydan haberdar olması, Dündar Ünlü’nün teşkilat üstünde otoritesi, Emine Nur Günay’ın nazik ve yapıcı yanı, Harun Karacan’ın herkesi kucaklayan samimiyeti birleşince eskiye göre daha ılımlı bir hava olduğunu inkâr edemeyiz.
Hatta yapılan işlerin, yatırımların bile geçmişe oranla daha çok gündeme geldiğini de görüyoruz. Ancak ve ancak; görmezden gelinen, takdir edilmeyen, daha çok anlatılmaktan ziyade daha çok anlaşılmaya ihtiyaç duyulan işler de var. 
Bakan Avcı’nın sitemi de bu yönde. Bu konuda özellikle kamuoyunun bazı detayları atladığını ve siyasetçilerin daha çok şey yapma adına bunların görülmesine ihtiyacı olduğu gerçeğini Bakan Avcı direkt söylemese bile mesajlarıyla ifade ediyor. Bir nevi “mağrifet iltifata tabiidir, iltifatsız meta zayiidir” diyor.
Bakan Avcı’ya objektif düşününce hak veriyorum.
Zira yapılan bazı işler, sadece AK Parti yaptığı için AK Partili olmayan kitlenin çoğunluğu tarafından görmezden gelinen, yok sayılan, konuşulması günah, dile getiren AK Parti’yi yatırımından dolayı alkışladığı için hain ilan edilen işlere dönüşebiliyor.
Tabi şehrin yerel iktidarı Sosyal Demokrat olunca bu durumun yansısı ilk bakışta normal gelebilir. Ancak AK Parti’nin de azımsanmayacak kadar çok seçmeni olduğunu hesaba katınca, düşüncem değişebiliyor.
Başka şehirlerde eski Stadyum arazisi alınıp yeni Stadyum yapılırken, Eskişehir’de hem bir Stadyum hem de birkaç yıl sonra önemli bir meydan kazanılacak olması yadsınmamalı…
Onca şehir yaşamazken Hızlı Tren konforunu yaşamak, sadece ‘Eskişehir kavşak noktası, yapılması mecburdu’ diye açıklanmamalı…
Sarıcakaya’dan geçecek ve Kuzey ile Güney’i birleştirecek yol küçümsenmemeli…
Hastane yatırımlarına en çok üzülmesi gereken özel hastaneler olması gerekirken, bazıları daha çok üzülmemeli…
Yıllardır parklarıyla gurur duyan bir şehirde Dede Korkut Parkı’nı yok saymanın, çok samimi olmadığını unutmamalı…
Ve Türk Dünyası Kültür Başkentliği’nin Eskişehir’e bıraktığı kalıcı eserler ile bir takım maddi soruları birbirine karıştırıp hepten haksızlık etmemeli…
Merak etmeyin olanı görmek ve tebrik etmek sizi değiştirmez. Başka bir partili yapmaz. Yaşam duruşunuzu ya da ideolojinizi değiştirmez. Ancak biraz objektif, biraz vicdanlı yapabilir. Hatta ve hatta olumsuz eleştirilerinizin de samimi olduğunun bir yansısıdır.
Bu yüzden Bakan Avcı’nın bu konuda verdiği mesajı 1 saat kadar düşündüm ve kendisine hak verdim. Bunu da ‘söz uçar yazı kalır’ diyerek not düşmek istedim. Sizler kadar kendim de arada sırada bakıp hatırlamak için.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi