Ahmet Ataç 15 02 2024

Nabi Hoca notlarım

Cihan Yıldırım yazdı

17 Mart 2017 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın Avrasya AVM’nin üst katında bulunan Mosmos Kafe’de düzenlediği basın toplantısına katıldım. Nabi Hoca 2011’deki ‘ilk toplantısını’ da bu kafede yapmıştı. Bu nedenle toplantı başlamadan ‘Romantik adam bu Nabi Hoca’ dedim.
Avcı her zamanki gibi kısa bir ‘açılış’ konuşması yaptı ve ‘sorusu olan var mı’ dedi.
Nabi Hoca kısa tuttuğu giriş bölümünde basına biraz sitem etti. Hükümet’in yaptıklarına biraz daha yer verilmesini beklediğini ‘mahcup’ bir şekilde ifade etti.
Hoca’nın sitemine hak vermekle birlikte itiraz şerhi de koymak istiyorum. AK Parti’nin yaptığı hizmetler ilk günden itibaren anlatılamadı. Burada hiç ayrım yapmadan AK Parti’nin yerel yöneticileri kendini sorgulamalı.
AK Parti Hükümetleri kim ne derse desin Eskişehir’e iyi hizmet etti. Durup durup saymaya gerek yok. Yerel yönetim ‘uyumu’ olmamasına, hatta kimi zaman ‘engeli’ olmasına rağmen hayatımızı kolaylaştıracak hizmetler yapıldı.
Öyle çok iş yapıldı ki…
Belki iktidar partisinin yöneticileri bile ‘ne yapıldığının, ne kadar yapıldığının’ farkında değil!
Hoca’nın CHP’li Utku Çakırözer’e ‘üçüncü üniversite’ tartışması üzerinden verdiği yanıt ise bana ‘eyvah’ dedirtti! Hoca, Çakırzözer’in girişimini ‘çocukça’ bulduğunu söyledi. Gerçi bu cevap çok ‘sert’ değil ama söz konusu Nabi Avcı olunca beklentimiz yüksek oluyor.
Sonra da “Eyvah Eskişehir’deki siyasi gerilim ve atmosfer Hoca’yı da etkilemiş” dedim. Avcı, “Çakırözer mektepten kardeşimdir onun için onu üzmek istemem” de diyerek nezaketini yine gösterdi.
Nabi Hoca, bugün kentimizde var olan ve övündüğümüz siyasi seviyenin mayasını çalan insandır. Ara sıra kaçamaklar olsa da çok şükür o maya tuttu. O seviyenin altına inen siyasiler ‘evden çıkamayacak’ duruma geliyor!
Üçüncü Üniversite’nin açılacağını ifade eden Avcı, referandum için ‘hayat memat meselesi’ dedi. Toplantısının belki de ‘tartışmaya’ en açık bölümü ise Hoca’nın Eskişehir’deki referandum sonucuna dair söyledikleriydi.
Bir kere Avcı, kendinden ve Eskişehir’den gayet emindi. Eskişehir için ‘Evet çıkmaması için bir neden yok’ der gibiydi… Herkesin gördüğünü Eskişehirli de görür, dedi. Hoca’nın “Eskişehir’den çatlak ses çıkmaz” sözü gülümsemeye neden oldu.
Hoca’nın aynı konu için “Eskişehirli kör değil, nankör hiç değil” cümlesinin bazı arkadaşları kızdırdığını gördüm. Bazı arkadaşlarım ‘hayır diyen nankör mü olacak’ diye sitem etti.
Toplantıda öne çıkan bir başka konu da ‘meydan meselesi’ oldu. Hoca, “Başka arkadaşlar şimdi orası meydan olsun diye önerge vermeden söyleyeyim orası meydan olacak” diyerek Çakırözer’in kulağını bir kez daha çınlattı.
Eski stat arazisinin yapılaşmaya açılmayacağını bir kez daha yineleyen Avcı, burada ‘kendine’ biraz haksızlık yaptı. Stadın yeri meydan olacaksa bunda Nabi Hoca’nın emeği, girişimi ve payı çok büyük. Elbette o dönem yapılan tüm açıklama ve baskıları da önemsiyorum ama Nabi Avcı, Eskişehir Milletvekili olmasaydı işimiz olmazdı.
Hele hele bu şartlarda, mümkün değildi. Yeri gelmişken bu kentte yaşayan bir vatandaş olarak, meydanı sabırsızlıkla bekleyen bir şahıs olarak bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi