Nihayet, oh be çok şükür

Ayhan Taşçı yazdı

17 Şubat 2015 22:56
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Özlenen galibiyet nihayet geldi “oh be”.

Bu günkü köşe yazıma tribünün kaşkollü sahipleriyle başlamak istiyorum. Tek sevdası ve aşkı Eskişehirspor olanlar takımın gerçek sahipleridir. Bu takıma sevdalanmak öyle lisedeki geçici aşklar gibi değil, aç kalmak susuz kalmak gibi değil, “HARBİ” Bir sevdadır. Yani beşikten mezara kadardır.

Kırmızı Şimşekli taraftarlar, dün olduğu gibi, iyi gününde değil, en kötü gününde de bu takımın yanında olmuştur olmaya da devam edecektir.

Hem taraftar üstünlüğü, hemde taraftar coşkusunu düşünürsek, Karşılaşmanın Ankara 19 Mayıs Stadyumunda değilde, Eskişehir Atatürk stadyumunda oynandığını söyleyebilirim.

Bu muteşem taraftara binlerce kere teşekkürler.

   

2014-2015 sportoto süper lig’de olmak ya da olmamak adına, kırılma maçı olarakta adledilen Gençlerbirliği karşılaşması, Eskişehirspor adına oynanabilecek en zor ve en önem arz eden 90.dakika oldu demek yanlış bir cümle olmasa gerek.

Kaybedilmeyecek kadar önemli olan 90. dakikalık mücadelede, iyi futbol beklentisinden ziyade sonuç odaklı futbol beklentimde yanıldığımı söyleyemem. Nitekim Teknik Direktör Sikibbe, ilk 11 tercihi ve oyun formatı ve kurgusuyla, maç öncesi düşüncelerimi haklı çıkardı diyebilirim. Özellikle rakibin hücumlarında, savunmanın en gerisinde 3’lü,oynayan Berkay Dabanlı, Mustafa Yumlu ve Sezgin coşkun’un yanısıra kenarda oynayan, Kamil Ahmet ve Özgür Çek’in de katılımlarıyla 5.li hat oluşturarak gol yememek adına önlem aldıklarını söyleyebilirim. Yine bunlara ilaveten, özelliklle Lawal ve Toko da savunmanın önünde bir set oluşturarak rakiplerine pozisyon vermemek için önlem aldıklarını görmek mümkündü.

Bu kadar önleme rağmen, Eskişehirsporun kalesinde görmüş olduğu golde 5 savunmacının olması hiçbir şeyi değiştirmedi, rakip Gençlerbirliği 2 hücum oyuncusuyla sonuca gidebildi.

Onun için çok adamla savunma yapmak, çok iyi savunma yapma anlamına gelmez.

Daha önce forvet oynatılan Onur Bayramoğlunun, gerçek yeri olan forvet arkası yani 10. Numara pozisyonda oynaması hem kendi adına, hem de takımı adına çok daha iyi olduğunu söylemek istiyorum. Belki Onur üst düzeyde bir performans sergilemedi, ancak o mevkide mutlaka oynatılmalı ve her şeye rağmen ısrar edilmeli.

Teknik Direktör Sikibbe, oyuncu değişikliğinde biraz acele etti diyebilirim. Özgür çek kötü başladı, iyi devam ederken değişmemeliydi. Onur sade ve gösterişsiz oynadı ilerleyen dakikalarda, yorgunluk belirtileri baş gösterdiği süreçte, Özgür yerine Onur tercihi daha doğru olabilirdi.

Performansları ile karşılaşmaya damga vuran, kaleci Boffen, Funes Mori, Lawal ve Mustafa yumluyu da tebrik etmeden geçemeyeceğim. 

 

Evet, Eskişehirspor “nihayet, oh be, çok şükür” gibi cümleleri bizlere ve Eskişehirspor severlere, söyletti. Ümidim odur ki, bir daha bu cümleleri sarf etmek için uzun haftalar beklemeyelim.

Kaybettiğimiz maçlar öncesinde de söylediğim, kazanılan bir maçla şampiyon olunmadığı gibi, kaybedilen bir maçla da küme düşmüş olmuyorsunuz. Çünkü lig devam ediyor ve hala bitmedi.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi