Ahmet Ataç 15 02 2024

Numara taşımada üstümüze yok

26 Haziran 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Hemen hemen birçoğumuz cep telefonu numaramızı başka bir operatöre taşımışızdır. Hiç düşündünüz mü 74 milyon civarında cep telefonu abonesinden bugüne kadar numarasını başka bir operatöre taşıyan sayısı kaç oldu.
 
Abonelerin geçişini mümkün kılan numara taşımada sayı 95 milyonu aşmış.
GSM operatörleri arasında cep telefonu abonelerinin geçişini mümkün kılan numara taşımada sayı bugün itibariyle 95 milyon 79 bin 760 olmuş.
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) verilerinden derlenen bilgilere göre, 73 milyon 807 bin 321 mobil abonesi bulunan Türkiye'de, bugüne kadar 95 milyon 79 bin 760 kez cep telefonu numarası başka bir operatöre taşınmış.
 
 
Youtube Mobil’de canlı yayın dönemi
 
YouTube mobil canlı yayın özelliğini kademeli olarak dağıtacağını duyurdu.
YouTube mobil cihazlar üzerinden canlı yayın imkanıyla standart kullanıcılarının da aklını çelmeye yakın gözüküyor. Yine de, şirket mobil cihazlardan canlı yayın özelliğini ilk olarak küçük bir içerik oluşturucu grubuna sunuyor. Tüm kullanıcıların özellikle tanışabileceği tarih konusunda ise şimdilik bilgi verilmiyor.
 
Sohbet özelliğinin aktif olup olmaması konusunda karar kullanıcılara bırakılacak. Yayın sahipleri diledikleri takdirde abonelerine canlı yayına başladıklarına dair bildirim gönderebilecekler.
 
 
BlackBerry game over
 
BlackBerry'den gelen açıklamalar son yıllarını yaşadığının bir göstergesi olabilir.
Amerika'da eskinin bir numarası BlackBerry, inanılması güç bir gerileme sürecine an itibariyle girmiş bulunuyor .Bir türlü Apple, Samsung ve LG gibi rakiplerine uyum sağlayamayan şirketin belki de bu resmi açıklamaları onun son yıllarını yaşadığının bir göstergesi.
 
 
Huawei işletim sistemi geliştiriyor
 
Çin’li telefon üreticisi Huawei, ABD’de daha iyi ve güçlü bir konuma gelmek istediğini belirtmişti. Bu tahmin edildiği gibi akıllı telefonlarını daha fazla ilgi odağı haline getirip daha iyi satış rakamları elde etmekten ibaret gibi görünmüyor. Yeni rapora göre Huawei Android’i tam anlamıyla kontrol edemediğinden kendi işletim sistemini geliştirmeye başladı bile.
 
IDC’nin verilerine göre şu anda dünyadaki en büyük 3. telefon üreticisi konumundaki Huawei uzun yıllardır Android tabanlı akıllı telefonlarıyla üreticilere birçok farklı ürün sundu ve sunmaya da devam ediyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi